Varta har fattat sitt beslut – fortsätter i Vimmerby

Spel i Hultsfred eller Vimmerby? Nu har allsvenska Varta BK tagit ett beslut. Det blir spel i Vimmerby bowlinghall för klubben – i ytterligare en säsong. "Det är lite synd", säger Johan Glimståhl.

Varta BK kommer att spela sina hemmamatcher i Vimmerby bowlinghall även nästa säsong.

Varta BK kommer att spela sina hemmamatcher i Vimmerby bowlinghall även nästa säsong.

Foto: Eva Harrysson

Bowling2023-05-01 17:00

Hultsfredlaget Varta BK stod för en stark säsong som nykomlingar i allsvenskan säsongen 2022/2023. Deras framgångar på banan fick dock inte firas i Hultsfred. Klubben spelade nämligen alla sina hemmamatcher i Vimmerby bowlinghall.

Och så kommer det att bli även nästa säsong.

– Ja, det blev ingen ändring där utan vi fortsätter i Vimmerby, säger Varta BK:s Johan Glimståhl.

Vad tycker du om det?

– Rent spontant så tycker jag väl att Hultsfred ska spela i Hultsfred, så det är lite synd. Framför allt med tanke på publiken. Nu tappade vi inte så jättemycket publikmässigt när vi spelade i Vimmerby, men det är klart att det fanns en del som inte följde med. Det är förståeligt.

Glimståhl passar samtidigt på att berömma Vimmerby bowlinghall, för samarbetet.

– De har verkligen ställt upp och vi har fått allt vi velat ha.

Varta klarade som sagt nytt kontrakt och är ett allsvenskt lag även 2023/2024. Detsamma gäller inte Vimmerby BK, som åkte ur och får ta nya tag i division 1. Nu är alltså Varta traktens nummer ett i bowlingen.

– I modern tid så är det nog första gången vi är bättre än Vimmerby, säger Glimståhl.

Kommande säsong får man däremot klara sig utan Johan Waxegård, som bestämt sig för att avsluta karriären. På pluskontot finns Joakim Andersson.

– Joakim är en Hultsfredpojk som nu flyttat tillbaka. Han har tidigare spelat i bland annat Gamleby och är en duktig bowlare som presterar på banan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!