Kostsamma missar fällde VBK: "Ger bort matchen"

Helt jämnt inför den tredje serien. Då tappade Vimmerby BK allt i det allsvenska derbyt mot Gamleby. "Vi ger bort matchen", suckar VBK:s Frida Sethsson efter den tunga 11–9-förlusten.

Frida Sethsson och hennes VBK föll tungt i derbyt mot Gamleby.

Frida Sethsson och hennes VBK föll tungt i derbyt mot Gamleby.

Foto: Magnus Strömsten

Bowling2022-09-24 13:30

Varken Team Gamleby BC eller Vimmerby BK kom upp i nivå under lördagens derby. Inför den tredje serien var det ändå helt öppet och lagen gick in till den med 5–5 i ryggen. Gästerna föll då ihop och förlorade den med 5–0, vilket till slut blev väldigt kostsamt.

– Alla faller ur ramen i tredje och ingen tar ansvar för laget, utan vi tittar åt sidan och hoppas att någon annan ska göra det, säger en besviken Frida Sethsson.

VBK vann den sista serien med 4–1, vilket alltså inte räckte. Istället gick Gamleby vinnande ur striden.

– Gamleby hade bytt profil inför den här matchen och det märktes att även de var lite osäkra. Inför den sista serien samlade jag laget och pratade om att vi måste heja mer på varandra. Jag vet att vi är väldigt jobbiga att möta när vi hejar på varandra och har ett positivt kroppspråk, menar Sethsson.

Besvikelsen efter förlusten var tydlig.

– Vi ger bort matchen. Det är det man är mest besviken över. Jag hade inte varit lika besviken om Gamleby hade varit jättebra, men så var inte fallet. Vi har extremt mycket tomrutor, i snitt tio per spelare och det håller inte. Det känns surt att vi inte tar chansen.

Vimmerby BK: Frida Sethsson 856, Peter Thorstensson 799, Morgan Holmström 790, Peter Svensson 786, Peter Bexenius 702, Robin Stefansson 670, Daniel Stefansson 667 och Loke Söderström 663.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!