Livet leker verkligen för Rickard

Lilla Hilma är Rickard Gustavssons ögonsten. Lika känsligt och varsamt som han bär på sin dotter - lika känsligt och mjukt hanterar han sina bowlingklot. - Det går bra nu, säger han ett par dagar efter Vimmerbys segermatch mot Clan i allsvenskan.

Rickard Gustavsson är just nu Vimmerbys bäste bowlare. Här håller han sin lilla dotter Hilma i famnen.

Rickard Gustavsson är just nu Vimmerbys bäste bowlare. Här håller han sin lilla dotter Hilma i famnen.

Foto:

Bowling2010-10-26 06:40


När vår tidning besöker familjen Gustavsson på Lantmannagatan i Vimmerby doftar det nybryggt kaffe och bullar står framme på bordet. De har precis flyttat in i huset och Hilma har fått mat och ser nöjd och belåten ut. Att pappa Rickard leker och gör allt för att locka fram ett leende gör förstås tillvaron ännu bättre för den söta åttaveckorsbebisen.
Att "Ricke" trivs med livet är inte svårt att förstå. Ännu bättre blir det eftersom bowlingliret fungerar alldeles utmärkt.

"Är det så tufft...?"
I helgens heta halvderby mot Nässjöklubben Team Clan slog han till med 936 och var bäst i VBK. Vimmerby vann matchen och Rickard Gustavsson gick upp i topp i snittligan. En liga som han vann i Vimmerby förra året med 213,8 poäng i snitt per serie.
- Det känns som att vi är på rätt spår nu. Vi har blivit varma i kläderna, säger Rickard och smuttar på kaffet.
Vimmerby BK har växt in i det allsvenska spelet efter en ganska tung premiär mot Borås för någon månad sedan:
- Ja..., då tänkte jag att det här kommer bli stenhårt för oss. Är det verkligen så här tufft i allsvenskan.

Höga poäng
I de sista matcherna har nykomlingen VBK imponerat. Både i "Skånetrippen" till Trelleborg och Malmö och mot Clan i lördags förmiddag.
I förstaserien spelade Vimmerby fantastiskt och noterades för 1871 poäng. Det är ett snitt på 233 poäng på de åtta spelarna (!) - där Rickard hade 237.
Till slut stod hemmalaget som segrare med 14-6. Låter komfortabelt, men som i själva verket var en högdramatisk match - trots Vimmerbys fina inledning.
Hur hanterar ni egentligen pressen. Är det inte jobbigt när det ska avgöras i slutet av serierna?
- Visst känns det, men man lär sig att hantera det. Ibland är jag nervös, men det är ju inte så att jag står och darrar.
Vem är coolast i laget?
- Jag tror att vi är ungefär lika. Det finns ingen som är jättestimmig när det ska avgöras och ingen som heller är helt kolugn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!