Vimmerby BK nära att åka ur Allsvenskan

Vimmerby BK:s dagar som allsvenskt lag är snart räknade. Laget köpte sig lite mer tid genom att vinna en match på lördagen, men läget är tufft. "Vi har tabelltvåan Tegnér kvar att möta två gånger och behöver vinna minst en av de matcherna. Det blir tufft", sa VBK:s Frida Sethsson.

Frida Sethsson och Peter Svenssons Vimmerby BK är nära att åka ur allsvenskan.

Frida Sethsson och Peter Svenssons Vimmerby BK är nära att åka ur allsvenskan.

Foto: Magnus Strömsten

Bowling2023-03-25 14:41

VBK hade bara skrapat ihop fem poäng på 17 matcher under säsongen i Mellanallsvenskan. På lördagen spelade de med kniven mot strupen och var i starkr poängbehöv mot Örnen och Team Baltzar.

Det tog stopp redan i första matchen mot Örnen. Vimmerbylaget föll med 5-0 i första rundan där lagets ankare Frida Sethsson bara mäktade med att slå 139. Efter det bottennappet valde hon att bänka sig själv resten av matchen. Det hjälpte föga utan Vimmerby föll med 17-3. 

– Oljeprofilen som den matchen spelades på är väldigt tuff. Jag förstår inte varför vi ska spela på sånt här. Jag fick ingen snurr på mitt klot alls och insåg att det var lika bra att kliva av. Samtidigt hade Örnen spelat en match mot Gamleby innan och hade koll på hur de skulle göra.

Efter den smällen reste sig ändå VBK och tog lite revansch genom att besegra Team Baltzar med 12–8. Isac Wall briljerade med 919 poäng totalt efter att ha haft 257 i första serien och 264 i sin tredje. Axton Sandberg fick chansen att göra debut och slog 210 på sin serie. Inte illa av en elvaåring.

– Vi reser oss ändå och visar fin moral och kämpar på. Nu har vi fyra poäng upp till kvalstrecket och tre matcher kvar. Läget känns ändå så gott som omöjligt. Vi är inställda på degradering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!