Elitseriespel ska få Frida att hitta motivationen

Efter att ha prioriterat bort bowlingen i höst har Frida Sethsson hittat motivationen och lusten igen. På lördag gör hon comeback i damernas elitserie med BK Högland. "Jag gör det för att jag är sugen på att vara del av ett lag som är med och spelar om SM-guld igen", säger hon.

Frida Sethsson har hittat motivationen för bowlingen igen och ska spela i Elitserien för damer med BK Högland bland annat framöver.

Frida Sethsson har hittat motivationen för bowlingen igen och ska spela i Elitserien för damer med BK Högland bland annat framöver.

Foto: Magnus Strömsten

Bowling2022-01-12 17:00

Frida Sethsson har på senare år varit en framträdande spelare i Vimmerby BK:s lag i allsvenskan för herrar. Under den gångna höstsäsongen har hon bara spelat sporadiskt.

– Jag kände att tiden inte räckte till för bowlingen i det läget. Jag ville ägna mig mer åt familjen och jobbet. Dessutom har jag blivit rejält biten av padel. Jag hoppade in och spelade ett par matcher med VBK, men utan kontinuerlig träning är det inte lätt att komma upp i den nivå jag vill i spelet.

Tidigare var det sagt att Sethsson skulle vara mer tillgänglig för spel för Vimmerbylaget efter jul. Nu blir det inte riktigt så.

– När seriespelet drar igång på lördag så väljer jag att göra comeback och spela för BK Högland i damernas elitserie. Vi har en match i Linköping och det fällde avgörandet den här gången. Vimmerby ska till Stockholm och spela två matcher samma dag. Den tiden är jag inte beredd att lägga. Sedan får jag ha en dialog med klubbarna resten av säsongen om vilka matcher jag ska spela. Jag känner att jag vill vara med och hjälpa VBK att hänga kvar i Allsvenskan också.

Den snart 33-åriga bowlaren kommer från Höganäs i Skåne från början och har en diger meritlista inom sporten.

– Jag har mellan 15-20 guldmedaljer i olika SM om man räknar både som junior och senior. Ett av dem är SM-guldet med Spader Dam i lag. Det är just chansen att få vara en del av ett lag som spelar om SM-guld igen som gör att jag vill spela i Elitserien. Dessutom har jag varit med och tagit SM-silver med BK Högland en gång tidigare och vill ha revansch. Utöver det så har även min barndomskamrat Rebecka Larsen gått till klubben nyligen. Det ska bli kul att spela med henne.

Bredden på elitnivå för damer är ganska tunn i dagsläget. Sex lag spelar i elitserien och de fyra främsta går till slutspel.

– Spader Dam från Helsingborg och X-Calibur från Partille har dominerat klart de senaste tio åren. Högland från Nässjö har en riktigt stark trupp som kan vara med och utmana om guldet, säger Sethsson som hoppas kunna chocka motståndarna.

– De andra lagen har inte riktigt koll på att jag ska spela igen. Det har gått ganska bra för mig att hitta tillbaka till formen efter uppehållet så min förhoppning är att kunna vara med och bidra ganska omgående.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!