Lyckade stommen intakt i Vimmerby

Sedan uttåget ur kvalet till Elitserien i maj har det hänt en del i Vimmerby BK. Den lyckade stommen kommer dock i stort sett vara intakt även nästa säsong.

Vimmerby BK hoppas göra en minst lika bra säsong som den föregående där de kvalade till Elitserien.

Vimmerby BK hoppas göra en minst lika bra säsong som den föregående där de kvalade till Elitserien.

Foto: Roelof Stroetinga

BOWLING2018-06-11 21:00

Vimmerby BK hade en fantasisk säsong 2017/2018. Laget tog sig vidare till Elitseriekval, men där tog det till slut stopp ganska snabbt. Nu har det gått några veckor sen säsongens slut, men det har redan hänt en del i spelartruppen. Rikard Nilsson, som haft väldiga skadeproblem, kommer inte att spela nästa säsong.

– Kroppen håller inte för honom. Han har ett knä och en fot som spökar vilket gjorde att han inte fick något sammanhängande spel, menar VBK-spelaren Tobias Asklöv.

Anton Sandberg och Johan Waxegård kommer heller inte dem att spela för Vimmerby.

– Anton rycker in i lumpen, han har fortfarande licens men kommer inte kunna spela. Johan har lite motivationsbrist då det gått lite tungt för honom, säger Tobias Asklöv.

En spelare som VBK dock kan räkna in i truppen igen är Daniel Stefansson. Daniel spelade en del i början av förra säsongen, men nu ska han försöka fullfölja en hel säsong.

– "Danne" är ett jättepositivt tillskott för oss.

Annars är det ett Vimmerby som behåller större delen av den lyckade stommen som presterade så bra under säsongen. Men dyker det upp något namn, då är man öppna för att förstärka ytterligare.

– Vi har ögon och öron öppna såklart. De som vill provträna hos oss är väldigt välkomna, menar Tobias Asklöv.

Hur känns det att få behålla så många från den lyckade stommen?

­– Väldigt bra då det visar sig ha blivit lyckat. Vore jätteroligt om vi kunde göra minst en lika bra säsong i år igen, avslutar Tobias Asklöv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!