Magisk vändning av Jesper i SM

Jesper Svensson bärgade guldmedaljen när Bowling-SM avgjordes i Norrköping.Motståndaren James Gruffman spelade som i trans från början och såg ut som en vinnare, men Jesper lyckades vända och vinna.

Foto: Arkiv

Bowling2016-07-13 08:55

Jesper Svensson var direktkvalificerad til finalen och James Gruffman tog sig dit genom att vända och vinna sin semifinal med endast två käglor.

Finalen avgjordes över två serier och blev till en början en riktig strajkfest.Jesper Svensson hade strajk i sju av tio rutor och missade bara en kägla i de övriga tre. Det räckte till 234 poäng. I vanliga fall ett gott resultat, men den här gången räckte det inte långt.

James Gruffman började nämligen med en nia och spärr. Sedan följde han upp med elva raka strajk. 290 poäng och 56 käglor att gå på inför andra rundan.

I andra rundan började Jesper med en nia och sen miss, följt av åtta och spärr.

Svenssons avslutning var dock magisk. Tio raka strajkar gav 269 poäng totalt och i takt med att Gruffman började missa så stod det klart att Svensson skulle lyckas vända och ta hem guldet.

Gruffman fick ihop 184 poäng till slut och 474 totalt mot Svenssons 503.

Jesper fick huka sig rejält för att inte slå huvudet i taket när han klev upp överst på prispallen och fick lyssna på nationalsången som svensk mästare individuellt för första gången.
- Det blev verkligen en rysare. Jag hade det lite kämpigt i början samtidigt som James spelade otroligt bra. Jag fortsatte dock att kämpa och till slut kom vändningen, sa Jesper som hade nytta av att ha varit i sådana här situationer tidigare.

- Det handlar mycket om erfarenhet av att ha tävlat utomlands och hittat förmågan att sätta de viktiga strajkarna. Man tänker inte så mycket i de lägena utan vill bara gå upp och göra bra slag, sa Jesper som fick med sig ett par turliga strajkar i rätt läge.
- Min teknik med kraft och rotation gör att jag får med mig en del turliga strajkar. Skönt att få lägga till en SM-titel på meritlistan, avslutade Jesper när han intervjuades i SVT Plays sändning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!