Makalöst rekord av Jesper

Snart räcker inte superlativerna till längre för att beskriva hur skicklig Jesper Svensson är i bowling. I helgens elitseriesammandrag blev han historisk efter ha slagit 1080 och 1073 poäng. Totalt 2153 över åtta serier. - Det är jäkligt bra. Ingen har någonsin haft mer poäng i ett sammandrag, säger Jesper Svensson.

Jesper Svensson lever ett intensivt och kringflackande liv som bowlingsspelare på heltid. Nu är han hemma i Vimmerby och laddar upp för kommande tävlingar.

Jesper Svensson lever ett intensivt och kringflackande liv som bowlingsspelare på heltid. Nu är han hemma i Vimmerby och laddar upp för kommande tävlingar.

Foto:

Bowling2015-04-14 06:27


Han är nyss hemkommen till Vimmerby efter en minnesvärd helg i nya hemstaden Göteborg. Förutom att det var elitseriesammandrag, hade också elitserieföreningen bankett på kvällen.
Jesper Svensson prisades - förstås. Dels fick han utmärkelsen som årets stjärnskott 2013/2014, dels blev han också utsedd till årets värdefullaste spelare.
- Det är jäkligt roligt att få den utmärkelsen. Det var ändå min debutsäsong i Elitserien och att då bli utsedd till den mest värdefulle spelaren... ja, det känns väldigt bra.

I världstoppen
För ovanlighetens skull är han hemma i Vimmerby nästan en hel vecka. I helgen ska han spela en jubileumsmatch med Vimmerby BK, där årets lag möter ett lag bestående av tidigare spelare.
- Det ser jag fram emot. Det vore kul att spela med Bosse Palmér i tvåmannalaget. Jag kommer ihåg att jag spelade med Bosse när jag debuterade i A-laget som elvaåring.
Sedan dess har mycket hänt. Faktum är att han är en av världens allra bästa spelare. Då ska man veta att bowling är en sport som är global och spelas nästan över hela jordklotet.
- I den form jag är i nu så är jag kanske en av världens bästa. Jag är i alla fall med och utmanar.
I sammanhanget ska man också ha i åtanke att Jesper Svensson är nyss fyllda 20 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!