Marginalerna på sin sida

Det gäller att ha marginalerna på sin sida. Inte minst i bowling. Det fick Vimmerby BK erfara i lördags då de besegrade Femtionian hemma med till synes komfortabla 12-7. Matchen var dock betydligt jämnare än så och levde in i det sista.

Rickard Gustavsson var hetast i VBK när laget vann en jämn drabbning mot Femtionian hemma i lördags.

Rickard Gustavsson var hetast i VBK när laget vann en jämn drabbning mot Femtionian hemma i lördags.

Foto:

Bowling2014-03-10 07:33


Vimmerby BK vann för andra helgen i följd en jämn drabbning på hemmabord. Det började planenligt med 4-1-ledning för VBK efter första rundan. Vinst på tre av fyra bord och dessutom klart övertag i kägelpoängen med 1624-1559.
I omgången där på vann VBK på tre av fyra bord igen, men fick nöja sig med 3-2 sedan Kurt Alexandersson och Joackim Andersson förlorat sin match med hela 99 poäng. Det ledde till övertag för gästerna i kägelpoängen, 1522-1549.

Gustavsson klev fram
Femtionian var sedan på väg rejält in i matchen i tredje rundan och såg ut att kunna reducera VBK:s ledning ytterligare. Då klev Rickard Gustavsson fram när det behövdes som mest och såg till att vända sin jämna match i par med Johan Söderström. Gustavsson slog nio, spärr, nio i sista rutan, medan konkurrenten missade sitt slag för spärr. Det betydde att VBK hade med sig en ledning på 9-6 istället för 8-7 inför sista rundan. Minst sagt välbehövligt för VBK som var skakat i det läget av matchen. Lagets kägelpoäng i tredje rundan var inte bättre än 1470 jämfört med gästernas 1555.
Det var dock inte slut på dramtiken för det. Flera jämna och ovissa matcher bjöds det på i slutomgången och det såg ett tag ut som att gästerna skulle kunna nå oavgjort. Då klev Rickard Gustavsson fram igen och avslutade med sex raka strike. Fina siffror av partnern Johan Söderström innebar att de vann sin fjärde banpoäng av fyra möjliga i matchen.
- Det gäller att ha marginalerna på rätt sida, och det är alltid lika skönt att ha det, sa matchvinnaren Rickard Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!