Match igen – efter åtta veckor

Det långa uppehållet är över. Idag har Vimmerby BK två viktiga matcher i Norrköping. "Jag hoppas att vi kan ta minst en seger", säger Tobias Asklöf.

Frida Sethsson, som är gravid i vecka 29, spelar i helgen.

Frida Sethsson, som är gravid i vecka 29, spelar i helgen.

Foto: Roelof Stroetinga

Bowling2019-01-19 11:00

Senast VBK spelade en seriematch var 1 december. Nu är det dags igen.

– Ett väldigt långt uppehåll... det är naturligtvis inte optimalt. Men det är bara att gilla läget, säger Tobias Asklöf.

Hur är formen?

– Det känns stabilt. Det har varit bra fokus på träningarna de senaste veckorna. I början av ett uppehåll är det alltid svårt att hålla uppe motivationen, men på slutet har vi växlat upp igen. Flera av oss har spelat individuella tävlingar med hyfsade resultat.

Efter elva omgångar ligger Vimmerby fyra i Mellanallsvenskan Grupp B. Det är två poäng upp till tredjeplatsen som innebär allsvenskt kval – och tre poäng ner till negativt kval.

Tobias Asklöf har en positiv känsla inför lördagens sammandrag i Norrköping.

– Vi känner till den profilen ganska väl efter höstens match mot Örnen. Då spelade vi bra i två serier, innan vi tappade lite och förlorade.

Den här gången möter VBK två lag från en annan allsvensk grupp. Först Sandviken, sedan Ludvika.

– Jag har aldrig mött dem tidigare, så det är svårt att veta vad vi ska förvänta oss. Sandviken ligger sist i sin grupp, medan Ludvika är trea. Jag vet att Ludvika har två–tre spelare som har spelat högre upp tidigare, säger Tobias Asklöf.

Mer eller mindre alla spelare är tillgängliga i helgen. Med andra ord åker VBK till Norrköping med ett starkt lag. Här är hela truppen: Tobias Asklöf, Jonny Sandberg, Frida Sethsson, Isac Wall, Peter Bexenius, Peter Svensson, Peter Torstensson, Peter Sandberg, Johan Söderström. Robin Stefansson jobbar och kan inte vara med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!