Drömmen uppfylld – trots att laget inte spelade

Varta BK spelar allsvensk bowling nästa säsong. Laget har fått en friplats – och glädjen är enorm. "Det är det här vi har jobbat för de senaste åren", säger Robin Rehn.

Patrik Svensson och Robin Rehn får spela allsvensk bowling med Varta BK nästa säsong.

Patrik Svensson och Robin Rehn får spela allsvensk bowling med Varta BK nästa säsong.

Foto: Arkiv/Bildbyrån

Bowling2022-05-17 14:00

Efter en kanonsäsong i division 1 kokades allting ned till ett kval mot Örgryte. Där föll Varta BK tungt i en avgörande skiljeserie och fick konstatera att drömmen om allsvenskt spel gick i kras ännu en gång. 

Så kom ett mejl som förändrade allt. Robin Rehn, som själv spelar i Varta, berättar mer:

– Vi fick ett mejl på måndagen, där det stod att vi tilldelats en vakansplats. Vi visste att det fanns möjlighet till en vakansplats, men den möjligheten trodde vi var borta efter att ha sett resultaten i söndagens kvalmatcher. Det vi inte visste var att det fanns fler än en plats, säger han. 

Hur var reaktionen när du läste mejlet?

– För egen del var det en blandning av glädje, men mest lättnad. Jag kände personligen en stor besvikelse över att vi inte lyckades vinna kvalet och att allt avgjordes i en skiljeserie. Men det var stor glädje hos många och vi har också en Facebook-grupp, där det var härliga reaktioner över beskedet.

2022/2023 spelar klubben alltså i allsvenskan för första gången någonsin. 

– Det är det här vi har jobbat för de senaste åren och det är så välförtjänt. Vi förlorar bara en match under den senaste säsongen och sen faller vi på målsnöret i en skiljeserie, säger Robin Rehn. 

Hur går ni vidare nu?

– Vi ska ha ett årsmöte snart där arbetet framöver lär tas upp. Min uppfattning är att om man förbereder sig bra så kan man vinna ganska mycket på det i början av en säsong. Vissa lag kan komma in och vara lite halvrostiga, vilket gör att man har bra chanser att plocka några extra poäng i inledningen. 

Det finns också en extra krydda till allt, menar Robin Rehn. 

– Ja, att få spela derby mot Vimmerby är det som lockar allra mest. Däremot vet man aldrig var strecket dras för serieindelningen. Det kan bli så att vi inte hamnar i samma serie, vilket hade varit väldigt tråkigt. 

Han har tidigare spelat i Vimmerby BK – men aldrig mött dem i seriesammanhang. 

– Det är ju den där klassiska Hultsfred/Vimmerby-rivaliteten som alltid funnits där. Jag har många kompisar som spelar där, så det är lite med glimten i ögat. Men det hade varit oerhört roligt att få spela derby. Sen har vi också Gamleby som spelar i "ettan", så nu är vi tre lag från i stort sett samma region. 

Och ett av dem heter alltså Varta BK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!