Stefansson nära att nå drömresultatet

Förlust med 13–7 mot bottenkonkurrenten. Men det fanns en liten ljusglimt för Vimmerby BK i bortamatchen mot Team Linköping. Daniel Stefansson slog nio raka strajkar i en serie och var en hårsmån ifrån den perfekta 300-serien.

Daniel Stefansson var nära att slå en 300-serie för VBK.

Daniel Stefansson var nära att slå en 300-serie för VBK.

Foto: Magnus Strömsten

Bowling2023-10-21 11:49

Daniel Stefansson hade liksom stora delar av VBK-laget spelat mediokert i lördagens tidiga match. 576 poäng på tre serier var inget extra, men i den fjärde fick Stefansson till det.

Det hela utvecklades till en häftig duell mot Linköpings Magnus Andersson i samma banpar. De både inledde med åtta strajkar vardera innan Andersson fick nöja sig med spärr i nionde rutan. Stefansson satte dit ett kryss i sin nionde, men när han gick för tionde raka stod en retlig kägla kvar.

En spärr följd av en ny strajk gav prydliga 279 poäng i protokollet. Det räckte för att han och Isac Wall skulle ta en pinne till VBK. Totalt föll dock laget med 13–7.

Daniel Stefansson var bäst i VBK på 855. Frida Sethsson på 835 och Isac Wall på 823 gjorde det också bra.

Senare på lördagen spelade VBK även mot Kaskad F i Norrköping. Laget föll med 5–0 i den första rundan, men kom igen starkt i andra där de vann med 4–1. Till slut blev det ändå förlust med 13–7 igen. Bäst poäng presterades av Frida Sethsson på 888, Isac Wall 835 och Johan Waxegård 823.

Det var Vimmerbylagets sjätte raka förlust i division 1. De får istället sikta in sig på att ta revansch hemma mot BK 64 nästa helg. VBK åkte ur Allsvenskan förra säsongen och är nu enda laget i serien som inte tagit poäng än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!