Nu börjar bowlingkvalet

I helgen inleds bowlingkvalet - oavsett om man hamnat på första eller sista plats i sin serie. Ettan i Sydallsvenskan Flax kvalar för att nå Elitserien, vilket även gäller för Domino, medan Vimmerby BK spelar för att hänga kvar i Allsvenskan.

Frida Dahlgren har gått direkt in i VBK:s herrlag denna säsong. I helgen ställs VBK mot BK Kyrk i kvalet till allsvenskan. Matchen spelas i Nässjö.

Frida Dahlgren har gått direkt in i VBK:s herrlag denna säsong. I helgen ställs VBK mot BK Kyrk i kvalet till allsvenskan. Matchen spelas i Nässjö.

Foto:

Bowling2014-05-02 22:05


Flax får i praktiken två chanser, där man i sin första match på söndag möter gruppettan Höganäs i Växjö. Höganäs var tidigare i höst på besök i Västervik och vann då mot Flax med 11-9.
- Klart vi har en chans, det gäller bara att prestera, säger lagets "stjärna" Glenn Andersson.
Vinner Flax får man möta Brio (Nyköping) kommande helg, förlorar man däremot blir det match mot Bålsta BC i Jönköping.

Chans för Domino
Grupptvåan Domino möter Kinna BK i Jönköping i dag. Här gäller vinna-eller-försvinna och vinner Domino blir det match mot Amiki från Mellanallsvenskan nästa helg. Blir det förlust så är säsongen över för Kalle Landström & Co.
VBK möter BK Kyrk från Skövde i Nässjö och måste vinna för att få chansen att bli kvar i Sydallsvenskan.
För Div 1-laget Gamleby (som kom trea) gäller ett möte med IFK Sala i Nyköping, där det bara är vinst som gäller.
V8 och Hulingen måste också vinna för att bli kvar i Div 1. V8 möter IFK Borgholm från Div 2 i Hultsfreds bowlinghall, medan Hulingen får åka till Vetlanda för att möta Nybro IF.
BK Varta vann som bekant sin grupp i Div 2 och får därför möta en annan gruppetta - Kalmar AIK. Matchen spelas i Oskarshamn. Blir det förlust där för Jutegård & Co får laget en andra chans i ett möte mot Vetlandaklubben BK Accic nästa helg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!