Ny JEM-medalj för Jesper

52 lag, 25 nationer. Bäst av alla: Jesper Svensson i par med Filip Wilhelmsson. - Just nu mår jag riktigt bra, säger Vimmerbys megatalang sedan det blivit klart med en ny JEM-medalj. Idag avgörs det vilken valör det blir.

Bowling2012-04-03 06:36

Förra årets debut i junior-EM blev en supersuccé för Jesper Svensson, 17. Då slutade det med ett guld (åtta-manna) och två silver (två-manna och All Event).
I år har han inlett lika bra. Vid första dagens tävlingar i danska Ålborg var den tvåhandsfattade Vimmerbykillen bäst av samtliga tillsammans med partnern Filip Wilhelmsson. De spelade sex serier var och noterade 2582 poäng. Även på andra plats var det blågult. Nässjögrabben Pontus Andersson debuterade på bästa sätt ihop med Emil Nilsson. De nådde 2518. Trea var ett finskt lag och fyra ett norskt.
- Det blir en ren nordisk uppgörelse om guldet, sa en strålande glad Jesper Svensson en halvtimme efter sista slaget i måndags.

Svenska lag i final?
De fyra bästa av de totalt 52 lagen gör nu alltså upp om guld, silver och brons.
- Det känns så bra. Hur det än är så är det alltid nervöst, framförallt första speldagen och de första serierna. Jag tycker vi höll ihop det riktigt bra. Det var inspirerande att se när Pontus och Emil spelade innan oss. Det gav oss ett härligt flow...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!