Ny seger på proffstouren för Jesper

Vimmerbykillen Jesper Svensson är en av världens bästa bowlare. Men det är ingen nyhet för er vid det här laget. Nu segrade 24-åringen ännu en gång på PBA-touren, då han vann i Thailand. Och det för andra gången.

Ny titel på proffstouren. Så blev det för Jesper Svensson när han vann i Thailand efter starkt spel.

Ny titel på proffstouren. Så blev det för Jesper Svensson när han vann i Thailand efter starkt spel.

Foto: PBA

Bowling2019-09-30 14:30

Segern i Asien innebär hans åttonde titel på PBA-touren. 

Swebowl skriver att Jesper Svensson fick en fantastisk start på fjärde finalsteget. Han inledde med 289 poäng, 300 och 290. Han var överlägsen och tog sig enkelt överst på stegfinalen i tävlingen som avgjordes i Bangkok. 

Så här säger han till swebowl:

–  Jag spelade bra, matchade upp väl med klot och så vidare. Det här betyder mängder. 

I stegfinalen väntade sedan amerikanen Sean Rasch. 

– Jag hade en uppgift. Det var att avsluta det jag hade börjat tidigare under dagen. Jag skulle ta vara på mina slag och se till att min serie skulle bli svårslagen, säger Jesper Svensson.

Så blev det också. Efter varsin miss i första hålet tog Svensson kommandot en bit in i serien. Efter en trippel och senare en avslutning med en dubbel, så stod det klart att Vimmerbykillen vunnit hela tävlingen. Förutom äran och en ny PBA-titel, så kammade han hem nästan 320 000 svenska kronor. 

Jesper Svensson verkar trivas bra i Thailand och den här världstourtävlingen. Han har här en seger sedan tidigare och även en finalplats. Till swebowl säger han vidare: 
– Med alla omoljningar så blev banorna mycket svårare och 211 visade sig vara nog, säger en lättad segrare.

Vinsten var efterlängad för honom:
– De senaste 1,5 åren har varit ganska mediokert tycker jag, och man börjar tvivla på sig själv. Det här känns skönt, såklart. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!