Ny stor framgång för Jesper

För andra året i rad vann Jesper Svensson stortävlingen AIK Internationell Tournament. - Det kändes bättre och bättre. Andra halvan fick jag ordning på tekniken och det gav bra självförtorende, säger Vimmerbykillen som förutom segern och äran fick 60 000 i prispengar.

Seger - igen. För andra året lyckades Jesper Svensson vinna AIK Internationell Tournament.

Seger - igen. För andra året lyckades Jesper Svensson vinna AIK Internationell Tournament.

Foto:

Bowling2015-01-09 07:51


Jesper Svensson fortsätter att rada upp framgångar.
I en stort reportage i vår tidning för en tid sedan berättade 19-åringen att han från och med årsskiftet skulle satsa fullt ut på sin sport och bli bowlingspelare på heltid. En mycket bättre start kunde han inte få.
Efter en för hans mått mätt svag start i kvalspelet, lossnade det rejält i semifinaler och finaler. När allt var över stod han som segrare bland de över 300 deltagarna som var med i tävlingen. Han vann finalen i överlägsen stil.

Perfekt start
- Jag tycker att det gick lite sådär i slutet av förra året. Sen gick det visserligen bra i VM. Det jag har utvecklat ganska mycket de senaste åren är att jag höjt min lägstanivå. Jag har inte så långa dippar längre.
Efter en bra insats i semifinalen tog han sig till finaldagen. Där gällde det att vara topp-tio för att komma till avgörandet i matchspelet.
- Spelet lossnade för mig och i matchspelet kändes det riktigt bra. Jag fick en bra start med 278 och 299 i de två första serierna. Jag vann matcherna och fick 20 bonuspoäng för varje vunnen match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!