Jesper segrade i en av Europas största tävlingar

2013 vann megatalangen Jesper Svensson Ballmasters i Helsingfors. Numera är Vimmerbykillen en etablerad världsstjärna i sin sport. I helgen slog han till igen, tio år efter sin första triumf i tävlingen, som är en av Europas största. "Jag är otroligt lättad och glad", säger han.

Jesper Svensson tog en ny stor titel då han vann Ballmasters Open i Helsingfors, en av Europas största tävling

Jesper Svensson tog en ny stor titel då han vann Ballmasters Open i Helsingfors, en av Europas största tävling

Foto: Svensk bowling

Bowling2023-01-16 12:28

För en tid sedan blev återigen Jesper Svensson utsedd till årets manlige bowlingsspelare i Sverige. Och tja, han har fått en alldeles utmärkt start även på det nya året, 2023. Tio år efter att han något skrällartat segrade i Ballmasters Open, så var det alltså dags igen för honom att få lyfta segerbucklan. Och det var såklart en helnöjd Jesper Svensson.

– Tävlingen har stor dignitet runt om i världen och det känns fantastiskt skönt att vinna, säger han till Swebowl.se.

Efter imponerade spel så ställdes han mot sin lagkamrat i Team Pergamon, Kim Bolleby, i den helsvenska finalen. Och det var aldrig något snack om vem som var hetast och bäst.

Svensson levererade på toppnivå och slog till med 267 poäng. Bolleby spelade inte på något sätt dåligt, men hans 212 poäng var inte ens nära att kunna hota Jesper Svensson.

– Jag är otroligt stolt över mig själv att jag lyckades ta mig andra titel i den mäktiga Tali Bowl i Helsingfors, säger han bland annat på sitt Instagram-konto.

Till Swebowl säger han vidare:

– Spelet har känts helt okej tekniskt men jag trodde nog inte att det skulle gå hela vägen. Min andra start i kvalet var bra där jag fick god koll på materialet och kunde bygga vidare på det under tävlingen. Det är ett väldigt starkt startfält med. Jag är otroligt lättad och glad att kunna leverera och vinna här igen så här tio år efter min senaste seger.

Jesper Svensson, Kim Bolleby, Santtu Tahvanainen och Nicola Pongolini.
Jesper Svensson, Kim Bolleby, Santtu Tahvanainen och Nicola Pongolini.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!