Pangstart för Varta – vann efter stor dramatik

Underläge inför den sista serien. Då höjde sig Varta och vann seriepremiären mot Borgen med minsta möjliga marginal. Matchen i Hultsfreds Bowlinghall slutade 11–9.

Robin Rehn, Per Höglander och Patrik Svensson spelade bäst i seriepremiären.

Robin Rehn, Per Höglander och Patrik Svensson spelade bäst i seriepremiären.

Foto: Michael Nordin

Bowling2020-09-13 10:05

Publiken fick se en svängig premiär – där hemmaspelarna blandade toppresultat med svagare serier. Kägelpoängen, 6164–6167, vittnar om att Varta inte riktigt kom upp i normal nivå.

– Det märktes att det var en premiär. Det gick upp och ner nästan hela tiden. Som lagledare vill man inte att det ska svänga för mycket, men det var jätteskönt att vi lyckades vinna till slut, säger Johan Waxegård.

Ja, tack vare en stark avslutning lyckades alltså Varta besegra gästerna från Trelleborg. När det skulle avgöras i den fjärde serien visade Robin Rehn, Per Höglander och Patrik Svensson vägen med serier runt 250 poäng. Det gav 4–1 i serien och 11–9 totalt.

– "Paka" (Patrik Svensson) ville egentligen byta, eftersom han bara tog 149 poäng i den tredje serien. Men det fick han inte. Vi vet att han sällan gör två dåliga serier i rad, säger Waxegård.

Han tillägger:

– Borgen är ett förväntat topplag i sin serie, så vi är jättenöjda med segern även om spelet svajade lite.

Varta är också ett förväntat topplag den här säsongen. Siktet är inställt på allsvenskt kvalspel till våren. Den kommande helgen är det dubbla bortamatcher på schemat, mot Karlskrona och Tingsryd.

Poängen i premiären: Robin Rehn 882, Per Höglander 824, Patrik Svensson 798, Daniel Rehn 779, Johan Glimståhl 752, Anders Jutegård 733, Stefan Berggren 727, Rickard Nilsson 525 (3), Johan Waxegård 144 (1).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!