Premiärhelg i två olika världar för Varta och Vimmerby

Seriepremiärerna i bowling börjar närma sig och till helgen smäller det för både Varta BK och Vimmerby BK. En säsong där Varta kommer att få testa på en ny serie och ett Vimmerby som börjar om i division 1. "Skönt att komma igång", säger Johan Glimståhl.

På lördag är det seriepremiär för de lokala bowlinglagen Varta BK och Vimmerby BK. Varta har förhoppningar att upprepa fjolårets bedrift att säkra ett nytt kontrakt i allsvenskan.

På lördag är det seriepremiär för de lokala bowlinglagen Varta BK och Vimmerby BK. Varta har förhoppningar att upprepa fjolårets bedrift att säkra ett nytt kontrakt i allsvenskan.

Foto: Eva Harrysson

Bowling2023-09-12 17:30

Hultsfredslaget Varta BK gick in i fjol som nykomlingar till allsvenskan och lyckades säkra ett nytt kontrakt. Målsättningen är att upprepa bedriften.

– Vi hoppas och siktar på en mittenplacering i tabellen. Man har väntat länge nu för att spela och det är skönt att komma igång. Tråkigt att det är lite för bra väder ute, säger Vartas Johan Glimståhl med skratt i rösten.

Förra säsongen spelade man i Sydallsvenskan och i år blir det en ny serie för Hultsfredslaget. Spel i Mellanallsvenskan står för dörren och flera längre resor uppåt landet och till Gotland väntar bland annat. På lördag är det dags för premiär hemma mot Stureby.

– De (Stureby) är duktiga och det är tur att vi får möta dem tidigt. Det ska bli roligt att få en annan serie med lite nya lag. Känslan är på topp i hela gruppen och jag tror alla tycker att det här kommer att bli en rolig säsong. Det ska bli kul.

Varta spelade sina hemmamatcher i Vimmerbys bowlinghall förra säsongen och det kommer bli samma hemmaplan den kommande. I framtiden hoppas man kunna återvända till Hultsfred. 

– Till nästa säsong kan vi förhoppningsvis vara tillbaka i Hultsfred. Det blir lite extra tid att lägga på resorna till Vimmerby. Den tiden kanske man ville ha till att snacka ihop sig med laget på träningarna. Men vi är vana nu

undefined
För Frida Sethssons Vimmerby BK blir det att anpassa sig till division 1.

. För Vimmerby BK väntar en annan verklighet. Det blev uttåg ur allsvenskan och nu ska man anpassa sig till division 1. Frida Sethsson tror att det kan göra gott för laget att få börja om.

– Sportsligt är vi på rätt nivå och folk har sänkt tyngden på sina axlar. Vi har haft det tufft i många år och nu är känslan att vi har en chans att utmana, säger hon.

Premiärhelgen för VBK kommer att innehålla två matcher på lördagen borta i Västervik mot BK Domino och BK Flax. 

Hur ser du på nivån i division 1?

– Det är inte bara att ställa ut skorna. Det finns många lag med allsvensk erfarenhet. Det ska bli kul att få komma in igen i matchmiljö och kul med lite derby direkt. Det är inga matcher som vi vill förlora. 

Känslan i gruppen?

– Det har varit tufft sportsligt men socialt har vi haft väldigt roligt och det är en bra känsla i gruppen. Det tror jag bygger karaktär som lag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!