Så blir det med kommande bowlingsäsongen

Den gångna säsongen fick avbrytas mitt i seriespelet. Nu hoppas förbundet att kunna dra igång kommande bowlingsäsong enligt plan. "Planen och förhoppningen är att starta säsongen som 'vanligt' den 11–12 september", skriver man på hemsidan.

11–12 september ska bowlingen dra igång.

11–12 september ska bowlingen dra igång.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Bowling2021-04-17 18:30

I slutet på veckan skickade Seriekommittén för bowlingen i Sverige ut inbjudan till nationella serien 2021/2022. 

– Planen är att vi drar igång den 11–12 september. Den 1 augusti vet vi, då fastställer vi serien. Då vet vi om pandemin tillåter spel. Kvalen är planerade att gå i maj 2022 och slutspelet står den 20–22 maj i schemat, säger Peter Lagerroos, ordförande i kommittén, till swebowl.se. 

Nytt är att alla lag som var med i seriespel förra säsongen slipper betala anmälningsavgift till den kommande. Dessutom så kommer inga vakanser att fyllas i serierna. "Saknas det lag i en serie kommer den platsen att vara tom. Till exempel kommer damernas Elitserie bara att innehålla sju lag efter att Vänersborgslaget BK Skrufscha drog sig ur serien förra året.", går det att läsa på swebowl.se.

Om pandemin håller i sig och seriestarten inte är möjlig enligt ursprungsschemat, andra veckan i september, så finns en plan B. Då skjuter man på starten med drygt en månad.

– Får vi inte komma igång den 11–12 är planen att de tre första omgångarna senareläggs och vi kommer igång efter årsmöteshelgen. Då börjar vi den 16–17 oktober istället, säger Peter Lagerroos till hemsidan.

Vimmerby BK spelar kvar i Allsvenskan 21/22 och Hultsfredslaget Varta BK håller till i division 1. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!