Så gick det i VM-premiären

Jesper Svensson hade medaljvittring i VM-premiären – men en svag avslutning gjorde att Vimmerbykillen sjönk i resultatlistan.

Jesper Svensson inledde årets världsmästerskap med en 28:e plats.

Jesper Svensson inledde årets världsmästerskap med en 28:e plats.

Foto: PBA

Bowling2018-11-26 19:30

Den här veckan pågår Bowling-VM i Hongkong. I den första singeldistansen, där kvalet avgjordes natten till måndag, blev Jesper Svensson bäste svensk med en 28:e plats. Han inledde stabilt med tre serier över 220 poäng (235, 224, 223).

Därefter noterade Svensson 185 poäng i den fjärde serien och 229 i den femte.

– Jag tycker att jag spelar bra i fem serier. Jag slår inte så mycket tekniskt dåliga slag, säger han till Svenska bowlingförbundets hemsida.

Inför den sjätte och sista serien hade Jesper Svensson fortsatt möjlighet att nå en plats i semifinalen. Men då kom dagens sämsta resultat (165).

– Det känns inte som en förlorad medalj men det känns onödigt att ha en sådan avslutning, säger Jesper Svensson som var missnöjd med sin taktik i den sista serien.

– Det svängde mycket tidigare på den banan. Jag gjorde det logiska och flyttade in men jag borde kanske ha flyttat ut.

Trots missen blev alltså Jesper Svensson bäste svensk i VM-premiären, vilket lovar gott inför fortsättningen.

Det var Andrew Anderson, USA, Kyle Troup, USA, Rafiq Ismail, Malaysia och Dan MacLelland, Kanada, som gick vidare. Det krävdes ett snitt på 225 för att nå semifinalen.

För Jesper Svenssons del fortsätter VM-äventyret på onsdag, när han och Martin Larsen tävlar tillsammans i dubbelkvalet.

– Jag tror att vi kommer växa in i mästerskapet och vara med i de andra distanserna, säger bowlingstjärnan från Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om