Så nära var världsstjärnan

Ynka elva poäng. Så nära var Vimmerbys världsstjärna Jesper Svensson att nå sista finalstegen i stortävlingen i Malmö. "Klart att det är lite surt när det var så nära".

Jesper Svensson blev sjua i världstourtävlingen Storm Lucky Larsen.

Jesper Svensson blev sjua i världstourtävlingen Storm Lucky Larsen.

Foto: Johny Daagh

Bowling2018-09-09 20:23

Han var tvåa i kvalet och var en av huvudfavoriterna i stjärnspäckade Storm Lucky Larsen. Tävlingen i Malmö som ingår i världstouren och där en PBA-titel låg i potten, liksom en titel på Europatouren och världstouren.

Stora delar av världseliten var på plats – och det bjöds också på högklassig bowling. Inte minst i finalsteg 3, dit Jesper Svensson och William Svensson från Västervik var direktkvalificerade efter fina kvalrundor.

Det skulle visa sig bli ytterst dramatiskt.

– Det blev ju tufft och jämnt till slut. Det kändes aldrig som jag egentligen var riktigt nära att nå topp-fyra, men så var det uppenbarligen hela tiden, säger Jesper Svensson, sedan han fått se sin radarpartner, Kyle Troup, ta hem hela rubbet efter finalseger mot Jason Belmonte.

När de åtta serierna i finalsteg 3 räknats samman visade det sig att just Belmonte var överlägsen. Där bakom var det desto jämnare. Fjärdeplacerade Christopher Sloan nådde 1776. Med det var han ynka elva poäng före sjuan Jesper Svensson.

– Jag kände tidigt att jag inte riktigt hade det rätta flytet, men samtidigt var det här den första stora tävlingen efter sommaren. Jag är ändå ganska nöjd med att jag nådde så högt. Det går inte att vara missnöjd, säger han.

För Jesper väntar nu elitserien innan han reser till Thailand för en stortävling.

William Svensson hade det tyngre och slutade 22:a efter 1541 poäng.

Finalen vanns som sagt av Kyle Troup, som vann på 248 i avgörande serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om