Långt uppehåll väntar för VBK – lever farligt i botten

Allsvenska Vimmerby BK har inte fått det att stämma hittills. Efter tio matcher ligger laget på negativ kvalplats. "Det har varit stökigt", menar VBK:s Tobias Asklöf.

Ska Frida Sethsson spela i Vimmerby BK efter årsskiftet? "Vi behöver henne", menar Tobias Asklöf.

Ska Frida Sethsson spela i Vimmerby BK efter årsskiftet? "Vi behöver henne", menar Tobias Asklöf.

Foto: Magnus Strömsten

Bowling2021-12-05 12:00

Två segrar, en oavgjord och sju förluster. Det är Vimmerby BK:s facit i Mellanallsvenskan den här säsongen. De fem inspelade poängen gör att man ligger tredje sist i serien.

– Det har inte riktigt varit vad vi önskade. Vi hade hoppats kunna hålla tätt på ett bättre sätt i hemmamatcherna. Bortamatcher är alltid tuffa. Men vi är lite missnöjda, framför allt eftersom vi inte kunnat hålla ihop det mot slutrutorna, där vi annars brukar vara bra, konstaterar Tobias Asklöf.

VBK är inne i ett längre uppehåll nu, där man får vänta fram till den 15 januari för att få spela match igen. Ett bra tillfälle att samla krafterna och slipa på detaljerna, alltså.

Vad krävs för att ni ska vända på säsongen?

– Svårt att säga. Får man en dålig start på säsongen så finns det en risk att det håller i sig. Det fick vi. Vi hade lite stolpe ut i den första matchen och sen har det bara rullat på. Det smyger sig in lite osäkerhet, samtidigt som vi haft det stökigt med spelare som varit borta. Det har varit en väldig omsättning på truppen, säger Asklöf och fortsätter:

– Det krävs att vi tränar på och ser till att få tillbaka självförtroendet. Vi måste blicka framåt och skaka av oss förlusterna.

Han berättar också att det finns frågetecken kring både Jonny Sandberg och Frida Sethssons medverkan efter årsskiftet.

– Jonny skulle komma igång men har problem med en hand. Där är det osäkert. Frida hoppas vi ska spela, för vi behöver henne verkligen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!