Säsongens viktigaste helg – VBK kan ta stort kliv mot elitseriekval

Superb insats senast och över 7000 poäng. Efter uppehållet väntar nu två nya viktiga matcher för Vimmerby BK i jakten på en kvalplats till Elitserien. Sollentuna och Sigma hemma. – Jag har en go känsla i kroppen, säger Tobias Pettersson.

Tobias Petersson är laddad för helgens matcher mot Sollentuna och Sigma i hemmahallen.

Tobias Petersson är laddad för helgens matcher mot Sollentuna och Sigma i hemmahallen.

Foto:

Bowling2017-04-01 06:20

Bortsett från BK Glam är toppstriden i Mellanallsvenskan rena rama getingboet. Flera lag är inblandade i striden om en kvalplats till Elitserien. Vimmerby BK är det i allra högsta grad – inte minst efter den hyperstarka insatsen i senaste omgången mot Tegnér. Det blev rena krossen då.

– Klart att vi tar med oss det spelet till helgens matcher, säger Tobias Pettersson.

Han är laddad till tusen efter det nära månadslånga uppehållet. Men VBK har som ni förstår hållit flåset uppe. Nyligen spelades en träningsmatch mot seriekollegan Domino – och Vimmerby fick bra svar då.

– Det var bra och stabilt spel från många i laget.

Någon som imponerade särskilt mycket?

– Det var bra överlag. Men ”Lampa” (Peter Svensson) har sett riktigt vass ut. Och jag själv hade faktiskt en 300-serie. Det hade Joackim Andersson i Domino också.

Ni möter Sollentuna och Sigma på hemmabanor. Vad tror du?

– Vi har bra chanser att ta fyra poäng. Sollentuna är jumbo i sin grupp, men vi får absolut inte underskatta dem. Vi måste ge järnet. Sigma är en tuffare motståndare.

– De spelade i Elitserien förra säsongen och har fått behålla spelarna i truppen. De har några äldre rutinerade killar i sitt lag.

Vimmerby inleder på nyoljade banor mot Sollentuna – och spelar utan omoljning mot Sigma i andra matchen. Det är en nackdel.

– Sigma har ju den fördelen att de har spelat in sig på underlaget.

Vad blir nycklarna i de här matcherna?

– Att vi täcker rutorna och att vi tror på oss själva.

Efter sammandraget i Vimmerby återstår tre matcher för VBK: Örnen hemma och Linköping/Örnen borta.

Truppen: Frida Sethsson-Peter Svensson, Robin Stefansson-Martin Aldebert, Robin Rehn-Daniel Stefansson, Tobias Pettersson-Jonny Sandberg. Peter Sandberg är nionde man och Johan Waxegård tionde.

För Domino handlar det om att vinna eller försvinna. Allt tyder på att det är så.

Västervikslaget är fortfande klar jumbo i serien och måste vinna både mot Solletuna (första matchen) och Sigma för att hoppet om nytt kontrakt i Allsvenskan ska finnas kvar.

– Det är inte att det ens räcker för oss att vinna matcherna som är kvar. Vi måste förlita oss på att andra resultat går vår väg. Men jag är optimistisk inför helgens matcher, säger Roger Svensson i Domino.

Han var nöjd med träningsmatchen över sex serier mot Vimmerby. En match som slutade oavgjort, 15-15.

– Jag tycker att vi fick många bra svar. Det känns bra att vi har spelat match på den här oljeprofilen som väntar på lördag. Och hur det än är så är den bästa träningen att spela match.

Domino kommer till helgens sammandrag med två segrar i ryggen, vilka gett självförtroende till laget. Och det kan som sagt behövas nu när Domino har kniven mot strupen och där det krävs segrar för att hoppet om Allsvenskt spel ska finnas kvar.

BK Domino: Arne Lundman-Curt Bontell, Ola Karlsson-Eddy Karlsson, Joackim Andersson-William Svensson, Kalle Landström-Mikael Liljeqvist. Peter Helge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!