Det vimlar av duktiga bowlingspelare i vår trakt, eller som kommer från trakten. Vi har lysande stjärnor som Jesper Svensson, William Svensson, Frida Sethsson och Glenn Andersson för att nämna några. Nu har en ny presenterat sig: 14-årige William Berggren.

William Berggren från Hultsfred gjorde succé i bowlings-SM. Foto: Privat

Bowling2017-06-11 12:40

Nyligen tog Hultsfredskillen ett sensationellt SM-brons på killsidan för dem under 17 år.

– Det är knappt jag tror det själv. Egentligen åkte jag dit bara för att testa på. Jag har aldrig tidigare varit med i ett SM, säger William.

Nog blev det mycket mer än att bara testa på. Han kvalade in till finalen som sexa i SM-tävlingen i Västerås, dit de åtta bästa kvalificerade sig.

I finalen fick han sedan en taskig start och i det läget tydde ingenting på att Varta-spelaren till slut skulle stå där på prispallen med en bronsmedalj kring halsen.

– Jag fick inte alls till det i början och jag slog bara 135.

Sedan hände det grejer. William Berggren lyfte sitt spel rejält och snittade runt 200 poäng på de återstående sju serierna.

"Det känns stort"

Han plockade placering för placering. Efter sju spelade serier hade han plötsligt avancerat upp till tredje plats. En placering som han behöll till det sista slaget var slaget. William noterade 1542 poäng över de åtta serierna.

– Jag är jätteglad att jag tog medalj. Det känns stort att ta SM-brons.

Under säsong tränar han upp till fyra gånger i veckan. SM-medaljen sporrar honom till att bli ännu bättre.

– Det här var en boost för självförtroendet. Nästa år kanske jag kan vinna.