Seriespelet ska spelas klart i höst

De nationella serierna i bowling ska spelas klart samtidigt som återstarten flyttas fram ytterligare. Detta beslutade Svenska bowlingförbundet vid torsdagens styrelsemöte.

Återstarten i bowling skjuts fram en månad.

Återstarten i bowling skjuts fram en månad.

Foto: Privat

Bowling2021-01-16 07:00

Innan jul meddelade bowlingförbundets styrelse att serierna skulle återstartas tidigast den första helgen i februari, men så blir nu inte fallet.

– Medlemmarnas hälsa går alltid först och vi måste alla se till att minska smittspridningen, även om det påverkar vår idrott, förklarar vice ordföranden Helena Josjö. 

Förbundet har insett att det blir svårt att återstarta seriespelet den första helgen i februari. Nu flyttas återstarten fram till den 6–7 mars och det innebär att den innevarande säsongen kommer att spelas klart först till hösten. Det innebär att senareläggning av säsongsstarten 2021/22 och även nerkortad säsong för att vara i fas till säsongen 2022/23.

– De uppskjutna omgångarna i februari kommer att flyttas till helt nya omgångar i höst men det kan vi inte tekniskt genomföra i nuläget utan kommer att ske senare i BITS, säger bowlingförbundets sportchef Michael Granström till swebowl.se

När väl restriktionerna släpps tillräckligt för att kunna återstarta seriespelet igen behövs det två till tre veckor innan seriespelet kan börja rulla igång igen.

– Om vi inte spelar klart den påbörjade säsongens seriespel kommer det att påverka ännu mer negativt i höst då vi inte kommer att ha något klart rörande till exempel upp- och nedflyttningslag, därför är det hög prioritet att serien ska spelas klar, förklarar Michael Granström.

Karta: Bökensved
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!