Sista omgången väntar – VBK går för seger

Seger och två poäng. Då är Vimmerby BK ett allsvenskt bowlinglag även nästa säsong. Förutsättningarna inför lördagens sista omgång hemma mot Tegnér är också goda. "Det gäller att inte slarva", säger Tobias Asklöf i VBK.

Tobias Asklöf och Vimmerby BK hoppas få dra på smilbanden på lördag.

Tobias Asklöf och Vimmerby BK hoppas få dra på smilbanden på lördag.

Foto: Magnus Strömsten

Bowling2022-04-08 20:30

Vimmerby BK:s säsong i Mellanallsvenskan har varit upp och ner. Inför den sista omgången riskerar laget fortfarande ett negativt kval – men har i princip allt i egna händer.

Vinner man lördagens tidiga hemmamatch mot BK Tegnér så ska det väldigt mycket till för att VBK inte ska spela i samma serie nästa säsong.

– Känslan inför är god, tycker jag. Vi måste vinna och är taggade, säger VBK:s Tobias Asklöf och fortsätter:

– Kommer man inte motiverad till den här matchen så ska man nog inte hålla på alls, haha. Nej, men vi hade en jättebra träning i tisdags och hade höga resultat på vår profil. Så det känns jättebra.

Vimmerby står på 16 pinnar hittills, lika många som Gamleby. Där har VBK dock fördelen av bättre poängskillnad. Ner till Team Mariestad, som för tillfället parkerar på den ena av två negativa kvalplatser, är det två poäng. BK Bågen, på 14:e plats, har bara spelat 18 av 22 matcher och har chans att undvika kval. För VBK gäller det att hålla Gamleby bakom sig för att helt vara på den säkra sidan.

– Vid en seger bör vi vara säkra, om inte vi vinner väldigt knappt samtidigt som Gamleby vinner jättestort mot Tegnér på eftermiddagen, menar Asklöf.

Vad blir viktigast för er del mot Tegnér?

– Att vi håller ihop spelet överlag och inte bara ställer ut skorna. Det gäller att inte slarva. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!