Silver i tvåmannalag för Svensson på VM

Sverige hade guldläge mot Litauen i VM-finalen för tvåmannalag i bowling på lördagen. Jesper Svensson och Pontus Andersson fick nöja sig med silver efter att ha haft marginalerna emot sig,

Jesper Svensson spelade hem ett VM-silver i tvåmannalag tillsammans med Pontus Andersson.

Jesper Svensson spelade hem ett VM-silver i tvåmannalag tillsammans med Pontus Andersson.

Foto: Svensk bowling

Bowling2021-11-13 19:33

Jesper Svensson och de andra bowlarna i det svenska landslaget har briljerat om vartannat under VM i Dubai den senaste veckan. I fredags gick svensken James Blomgren hela vägen i singelspelet och bärgade ett historiskt svenskt första VM-guld.

På lördagen var Blomgren framme i semifinal i par med Västervikskillen William Svensson. Där fick de ge sig mot den lithauiska duon Danlunas och Narisus. Bättre gick det för det svenska laget i den andra semifinalen där Jesper Svensson och Pontus Andersson stod pall för trycket och tog sig till final.

Helgens slutspel avgörs under speciella förutsättningar i Dubai på en tillfällig arena som delvis är placerad utomhus. Det gör att spelarna gör upp i 25-gradig värme.

Finalen avgjordes i bäst av tre serier där Litauen fick övertaget tidigt i den första efter att Jesper Svensson missat att spärra i den tredje rutan. Sverige lyckades hämta upp underläget och hade två poängs försprång inför de två sista rutorna. Svensson slog strajk i den nionde och Litauen svarade med samma mynt. Lagkamraten Andersson inledde med strajk i den tionde, men följde upp med att bara få ner sex käglor och spärra sen. Det innebar att Litauen till slut tog hem serien med 224 mot 223.

Den snöpliga förlusten verkade få Jesper Svensson ur balans. I andra serien sviktade han rejält och började med miss i andra rutan, spärr i fjärde och sjätte. När ytterligare en miss kom i åttonde var segern klar för Litauen. Totalt vann de med 237 mot 176.

– Det var väldigt speciella förhållanden i värmen på banorna där finalerna spelades. Det hade varit mer rättvist om det avgjorts i den vanliga hallen där turneringen spelades i övrigt, sa Jesper Svensson på swebowl.se.

Jesper Svensson fick därmed nöja sig med silver där och Västervikssonen William Svensson fick med sig en bronsmedalj från klassen.

Jesper och William fortsatte på söndagen med att representera Sverige i turneringen för tremannalag tillsammans med James Blomgren. De tog sig till spel om medaljerna, men i semifinalen mot Sydkorea tog det stopp. Motståndarna slog starka 265 och Sverige mäktade bara med 222. Sverige tog ändå hem bronsmedaljen.

En sista chans till guld återstår för Sverige. I mixedklassen möts de svenska lagen i semifinalen på måndagen. William och Jesper Svensson spelar då tillsammans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!