Stjärnans tips till Albin

Idag slår 15-årige Albin Sandberg sina första slag för Vimmerby BK i Allsvenskan. Och vad kunde passa bättre än att få lite tips och råd inför debuten av idolen och världsstjärnan Jesper Svensson.

ADEPTEN OCH LÄROMÄSTAREN. I dag debuterar Albin Sandberg i Vimmerbys A-lag. Och vad kan passa bättre än att få lite råd och tips av sin idol, världsstjärnan Jesper Svensson. Foto: Torbjörn Allvin

ADEPTEN OCH LÄROMÄSTAREN. I dag debuterar Albin Sandberg i Vimmerbys A-lag. Och vad kan passa bättre än att få lite råd och tips av sin idol, världsstjärnan Jesper Svensson. Foto: Torbjörn Allvin

Foto:

Bowling2016-10-22 09:00

Av förståeliga skäl är Albin nervös inför dagens stora uppgift. Kanske mildrades det något av Jesper Svenssons ord dagen innan debuten:

– Det är klart att det är nervöst, men det är viktigt att acceptera att man är nervös och inte stirra upp sig för mycket bara för den skull. 

Svensson gav också rådet att vara lyhörd och lyssna på dem i laget som varit med länge. 

Och jodå. Albin Sandberg, som går i nionde klass, lyssnade och tog in. 

Fattas bara annat. Jesper Svensson är en förebild för Albin - och visar det sig den främsta anledningen till att han bytte från enhandsfattning till tvåhandsfattning för några år sedan. 

– Jag hade kört fast och nådde inte de resultat som jag ville med enhandsfattning. Och det såg ju så häftigt ut när Jesper bowlade. 

Sagt och gjort. Albin Sandberg, som bowlat sedan han var fem år, tog efter och ångrar inte sitt beslut. 

– Nä, verkligen inte. Det går bättre med dubbelfattning. Men det finns förstås både för- och nackdelar. 

Vilka?

– Fördelarna är att man får upp en högre hastighet och att effekten när man träffar kloten blir större. Nackdelen är att det kan vara mer skadligt för ryggen. 

Av den anledningen kör Albin styrketräning just för ryggen. 

”Sjukt kul”

Att den 15-årige talangen skulle debutera i A-lagssammanhang var egentligen bara en tidsfråga. Han har gjort bra resultat och följer sin två år äldre storebror Anton i spåren. 

Sedan en tid tillbaka ingår brödraduon i den riksomfattande satsningen i Team Talang. Och nu ska de alltså också kampera ihop i Allsvenskan. 

– Det ska bli sjukt kul och det vore roligt att få spela i par med brorsan, säger Albin Sandberg. 

För motståndet står Team Mariestad och BK Glam. Två tuffa matcher.

– Det är faktiskt ganska skönt att få debutera på bortaplan. Mitt mål är att få över 800 poäng. 

Hans personliga rekord är hela 972, som han slog i Värnamo för några månader sedan. Utöver Albin är följande trupp uttagen: Anton Sandberg, Tobias Pettersson, Peter Thorstensson, Martin Aldebert, Daniel Stefansson, Robin Rehn, Johan Söderström och Rickard Nilsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!