Stolpe ut för Jesper Svensson i VM

Vimmerbysonen Jesper Svensson har gjort ett starkt VM så här långt. Och han närmar sig medalj. I tvåmannalag slutade han sex i par med Robert Andersson. - Jag lider verkligen med grabbarna. De har spelat så bra bowling utan att få den utdelning som alla söker, alltså medalj, säger förbundskaptenen Christer Backe.

Det blev ingen medalj i tvåmannalag i VM för Jesper Svensson. Han spelade riktigt bra, men hade inte marginalerna med sig. Foto: Thord Lagerkrantz

Det blev ingen medalj i tvåmannalag i VM för Jesper Svensson. Han spelade riktigt bra, men hade inte marginalerna med sig. Foto: Thord Lagerkrantz

Foto:

Bowling2014-12-10 07:28


Sverige, och inte minst då Jesper Svensson, har startat VM i Abu Dhabi på ett imponerande sätt. Men efter singelspel och tvåmanna är blågult ändå utan medalj.
- Vi får försöka att se det positivt. Våra killar har gjort fantastiska slutserier, vi har kommit bakifrån utan att nå ända fram, säger coachen Patrick Backe till Svenska Bowlingförbundets hemsida.

Sexa i kvalet
Jättetalangen Jesper Svensson, till vardags i Pergoman, inledde VM med en 13:e plats i singel. På tisdagen gick han och Robert Andersson in i kvalpass fyra för tvåmannalag. Här var duon ännu närmare en VM-medalj. Totalt slutade Svensson/Andersson på en sjätteplats i kvalet och var mycket nära att få spela om medaljerna.
Inför det fjärde och avslutande kvalpasset låg svenskparet Daniel Fransson/Martin Larsen fyra, en placering som hade räckt till semifinal. Där spelade dock det sydkoreanska paret Bok-eum Choi och Jong-woo Park fin bowling och passerade med 15 poängs marginal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!