Storspel när VBK krossade Stureby

5-0 efter första, 8-2 efter andra – och 13-2 efter tre. Vimmerby har redan avgjort det allsvenska mötet mot Stureby F redan efter tre serier. – Vi håller en jäkligt hög lägstanivå idag. Det är då man vinner matcher. Skönt att vi vann idag, säger Frida Sethsson. VBK vann till slut med hela 17-3.

GLÄDJE. Vimmerbyspelarna jublar efter en av många strike den här eftermiddagen. VBK vann enkelt mot Stureby.

GLÄDJE. Vimmerbyspelarna jublar efter en av många strike den här eftermiddagen. VBK vann enkelt mot Stureby.

Foto: Roelof Stroetinga

Bowling2017-10-14 15:22

Efter fyra raka förluster – alla på bortaplan – var det ett heltaggat Vimmerby som gick ut för match mot Stockholmslaget Stureby.
Och nog syntes det att de var spelsugna alltid. VBK satte tonen direkt och briljerade från start. Vimmerby slog hela 1768 i kägelpoäng – där samtliga åtta spelare var över 200 poäng, vilket inte är så vanligt. VBK vann kägelpoängen med över 350 (!) poäng.
I den andra serien hade hemmalaget en dipp i början, Stureby tog kommandot och var på väg mot 4-1 i serien. Då vände VBK, hittade strajkfickan och lyckades vända det hotande underläget till seger med 3-2. Och det var ytterst nära 4-1. Stureby vann totalen med blott en pinne, 1639 mot Vimmerbys 1638.
Men vad gjorde det. Ett koncentrerat Vimmerby var överlägset i tredje serien och vann stort. Frida Sethsson var på väg mot en trehundring, men fick en genomskärare efter nio raka strike.

– Jag kanske inte var så koncentrerad som jag borde ha varit, säger Frida Sethsson efter tredje serien.

En tredje serie där VBK noterade höga 1780.

Vimmerby fortsatte att spela bra i den fjärde serien och  vann med 17-3 och kägelpoängen 6894-6337. Peter Sandberg var bäst i hemmalaget med 927 före Tobias Asklöf med 924.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!