Jesper Svensson föll i finalen: "Väldigt surt"

Vimmerbykillen Jesper Svensson tog sig nästan hela vägen fram till en titel på hemmaplan i PBA-touren i bowling. Under söndagen blev det finalförlust mot amerikanen AJ Johnsson. "Det hade varit speciellt att vinna", säger Jesper Svensson.

Jesper Svensson tog sig till final i Helsingborg.

Jesper Svensson tog sig till final i Helsingborg.

Foto: PBA

Bowling2023-09-11 13:00

Mellan den 1 september och 10 september spelades Storm Lucky Masters i Helsingborg, som är den enda bowlingtävlingen på PBA-touren utanför USA. Jesper Svensson från Vimmerby såg ut att gå mot sin tolfte PBA-titel när han tog sig vidare till final där spel mot AJ Johnsson väntade.

Jesper Svensson hamnade i underläge och lyckades inte komma ikapp amerikanen som vann finalen med siffrorna 220–174. 

– Det kändes som att det kunde gå hela vägen då jag har haft bra spel under hela veckan. Det blev lite stolpe ut i finalen och då blir det tufft när man halkar efter. Tyvärr räckte det inte den här gången, säger Jesper Svensson till Vimmerby Tidning. 

Jesper Svensson hade sin dotter på plats i Helsingborg och han hade lyft pokalen framför henne, om det blivit finalseger vill säga.

– Det hade varit speciellt att vinna den här tävlingen på många sätt. Det är inte så många gånger som familjen kan vara på plats och det känns såklart väldigt surt att man inte lyckas ta hem det. 

Hur var stämningen annars på plats?

– Det märkets på läktaren att det är många i Sverige som gillar bowling. Det var väldigt kul för oss svenskar att få visa upp oss. 

För Jesper Svensson väntar nu lite träning för att förbereda sig för spel i PBA-league i USA om ett par veckor. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!