Superderby direkt i bowlingpremiären

Hösten är här med full kraft och snart är idrottsskiftet ett fullbordat faktum. Sommaridrotterna ersätts med vinteridrotterna. Redan i helgen är det dags för starten av bowlingsäsongen – och vilken start vi får. Vimmerby BK mot Västervikslaget BK Domino i den allsvenska premiären.

Foto: Micael Rundberg

Bowling2016-09-08 14:54

– Det blir hur roligt som helst. Det är alltid speciellt att möta Domino, säger Tobias Pettersson i VBK.

Vilket lag som är favorit i det spännande superderbyt är svårt att sia om.

– Jag vet alla fall att vi vann mot dem senast vi möttes i Allsvenskan, för två år sedan, säger Tobias Pettersson, som har ett förflutet i just BK Domino.

I VBK har det varit ganska så lugnt vad gäller spelaromsättning inför säsongen.

– Det enda som hänt är väl egentligen att Frida Sethsson är mammaledig. Förhoppningsvis kommer hon igång senare under säsongen.

Hur har det sett ut under försäsongen?

– Det har sett bra ut. Träningarna har flutit på och när vi spelade RC Open i Jönköping fick vi många bra svar. Vi spelade fyra matcher, vi vann vår grupp och åkte ut i kvartsfinalen mot Forsheda. Många visade bra form.

I den kommande Mellanallsvenskas grupp B spelar åtta lag: Vimmerby, Domino, Linköping, Mariestad, Bågen (Hagfors), Glam (Örebro), Tegnér (Säffle) och Örnen (Norrköping).

– Jag tror på en mycket jämn serie. Det är svårt att plocka ut någon seriefavorit. Det ska väl vara Tegnér i så fall.

De tre bästa lagen får kvala till Elitserien, lag fyra har spelat klart, lag 5-7 får kvala sig kvar och jumbon åker ur Allsvenskan.

VBK-truppen mot Domino: Peter Svensson, Peter Sandberg, Anton Sandberg, Peter Thorstensson, Robin Rehn, Daniel Stefansson, Rickard Nilsson, Tobias Pettersson och Johan Waxegård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!