Supertalangen bäst igen – i vår väljer han spel i Domino

Jesper Svensson är en världsstjärna. William Svensson kan vara "the next one". 16-åringen från Västervik har haft en fantastisk säsong. I helgen vann han igen. – Det var väldigt spännande i slutet, säger han om vinsten i Smålandstourens deltävling i Vimmerby.

William Svensson fortsätter att övertyga. I helgen vann den unge Västervikskillen Smålandstourens deltävling i Vimmerby.

William Svensson fortsätter att övertyga. I helgen vann den unge Västervikskillen Smålandstourens deltävling i Vimmerby.

Foto:

Bowling2017-02-14 17:00

Han blev Sveriges yngsta deltagare i junior-EM någonsin för två år sedan i Tyskland. Han har redan etablerat sig i Elitserien - och kom trea i Sveriges största tävling, AIK Tournament.

Lägg därtill sex JEM-medaljer totalt - och killen är bara nyss fyllda 16 år. Nu kan William Svensson skriva dit en titel på sitt visitkort: må vara att den kanske inte är av samma dignitet som flera av hans tunga triumfer, men ändå.

– Det känns skönt att jag lyckades vinna i Vimmerby. Det var tight och länge ovisst hur det skulle gå, säger William om segern i Smålandstourens tredje deltävling.

Bra i "Round Robin"

Han vann till slut med ytterst knapp marginal, bara nio poäng före Clans Alfred Berggren och 17 pinnar till tredjeplacerade Jesper Larsen från Team Pergamon. Den största överraskningen av alla hittade vi dock på fjärde plats i resultatlistan, Gamlebys tolvåring Robin Ilhammar

– Jag spelade bra i "Round Robin", dit de åtta bästa spelarna gick. Jag var sexa in där. Och det var roligt att det gick så bra för Robin. Det är kul att det kommer fram fler unga bra tvåhandsfattade spelare, säger William Svensson.

"Superfinal" i Nässjö

Totalt kvalificerade sig de 32 bästa spelarna till söndagens finalspel i Vimmerbys bowlinghall. 32 blev 16, som blev åtta till slut. I "Round Robin" spelade alla en serie mot varandra.

– Vi fick 30 bonuspoäng för varje match vi vann och tog också med oss poängen i serierna. Jag vann fem av sju matcher - och vann till slut. Men det var hårt. En serie vann jag med en poäng, en annan med två.

Innan "Superfinalen" i Nässjö, återstår tre deltävlingar i Smålandstouren. William Svensson har skaffat sig ett utmärkt läge att bli en av de 16 bowlarna som blir direktkvalificerade.

Andra lokala spelare topp-tio var Salar Liew, Flax (sexa) och Vartas Johan Glimståhl (åtta). Hemmaspelarna Tobias Pettersson och Rickard Nilsson tog sig också till finalspelet, men nådde inte topp-åtta.

Domino före Kaskad

William Svensson är just nu hemma i Västervik, där han tar igen sig en vecka under sportlovet. Det är välbehövligt att ladda batterierna på hemmaplan för jättetalangen.

– Det har varit intensivt under ganska lång tid. Jag pluggar på bowlinggymnasiet i Nässjö och spelar både i Norrköping (Kaskad) och med Domino (Västervik). Sedan blir det en hel del andra tävlingar också. Det är mycket planerande.

Vad står närmast på programmet?

– Seriehelg på bortaplan med Domino. Sedan är det elittävling i Nyköping och i april ska jag spela JEM i Helsingfors.

William Svensson berättar att mycket tyder på att han väljer spel i BK Domino före elitserieklubben Kaskad i vår.

– De ligger risigt till i Allsvenskan. Jag vill ju inte att min moderklubb ska åka ner. Jag vill göra vad jag kan för att hjälpa till.

Och formen är som sagt god. Det visar inte minst segern i Vimmerby i förrgår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!