Svensk bowling nobbar VM i Kuwait

Vid VM i Dubai för två år sedan tillhörde Sverige ett av de framgångsrikaste landslagen med bland annat två guld. Titlarna kommer inte att försvaras. Sverige väljer att inte delta i årets mästerskap i Kuwait.

Sverige skickar inga aktiva till årets VM i bowling i Kuwait. Arkivbild.

Sverige skickar inga aktiva till årets VM i bowling i Kuwait. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Bowling2023-05-23 17:00

Beslutet togs vid ett extrainsatt styrelsemöte. Förbundets ordförande Jan Wiede motiverar ställningstagandet i ett pressmeddelande:

"Det var ett väldigt svårt beslut att ta och det är givetvis tungt att vi inte kommer vara representerade vid VM. Speciellt efter alla fina mästerskapsframgångar för Sverige de senaste åren. Beslutet har föregåtts av långa diskussioner där olika alternativ har vägts men styrelsen har i slutändan landat i att ett deltagande på VM inte kan motiveras med de förutsättningar som finns i dag".

Bristfällig information och osäkerhet kring mästerskapet samt stor oreda inom organisationen IBF är anledningarna till beslutet.

I Dubai 2021 tog Sverige sju medaljer, varav två guld.

"Det var ett fantastiskt VM för Sverige med alla medaljer samtidigt som själva arrangemanget hade stora brister både inför och vid genomförandet av mästerskapet", säger Jan Wiede.

Landslagsledningen har fått i uppdrag att se över vilka aktiviteter som kan göras i stället för ett deltagande på VM.

"Det är bra att landslagsledningen ser över höstens program då vi anser att landslagsverksamheten är väldigt viktig för svensk bowling", säger Jan Wiede.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om