Svensson: "Hade varit en stor milstolpe"

En, två, tre... nio! Så många PBA-titlar har Jesper Svensson nu samlat ihop. Tar han en till så kan han bli invald i PBA:s Hall of Fame. "Det hade såklart varit en stor milstolpe", säger han.

Jesper Svensson vann Indianapolis Open och kammade hem 287 000 kronor.

Jesper Svensson vann Indianapolis Open och kammade hem 287 000 kronor.

Foto: PBA

Bowling2020-03-03 16:00

Det blev ännu en titel för bowlingstjärnan Jesper Svensson i helgen. Vimmerbysonen vann Indianapolis Open och tog sin nionde titel på den amerikanska proffstouren PBA. Svensson har under de senaste tävlingarna letat efter storformen och verkar nu ha hittat rätt. I finalen slog han amerikanen Shawn Maldonado med 245–232. 
– Det har känts bra under hela säsongen egentligen men nu fick jag verkligen utdelning och jag kände verkligen att jag kunde spela på mina styrkor den här veckan, säger Jesper Svensson när vi når honom. 

Segern innebär inte bara att han kan addera ännu en titel till sin samling. Den gör även att han nu bara är en titel ifrån att kunna väljas in till PBA Hall of Fame, något han givetvis siktar och ser fram emot.
– Det hade såklart varit en stor milstolpe att komma dit. Men det är svårt att vinna dessa tävlingar. Jag är stolt och glad att jag lyckades vinna den här tävlingen efter att ha spelat så bra under kvalspelet, förklarar Svensson.

Svensson är fortfarande kvar i staterna och laddar nu för nästa tävling.
– World Series of Bowling är nästa tävling med start nästa vecka, säger han.
Vad har du för målsättning när du går in till den tävlingen?
– Målsättningen blir väl att fortsätta på den inslagna vägen och fortsätta spela bra, så får vi se vad det räcker till.

Den senaste titeln gav honom motsvarande 287 000 kronor i prispengar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!