Jesper Svensson tog hem SM-guldet

Det blev en tuff kamp om guldet under torsdagen, när Vimmerbysonen Jesper Svensson till slut tog hem guldet under SM-veckan. "Det var skönt att jag kunde leverera under press", sa Jesper Svensson.

Jesper Svensson tog SM-guld i Linköping under torsdagen.

Jesper Svensson tog SM-guld i Linköping under torsdagen.

Foto: Bildbyrån

Bowling2022-06-30 12:02

Svensson var en av tolv spelare som kvalat in till den individuella SM-finalen. I det första finalsteget i onsdags slog han 1141 på fem serier och var bäst så långt. I det andra finalsteget höll han sin position och gick därmed direkt till torsdagens final.

Peter Hellström från Clan och Teodor Samuelsson från Örnen gjorde upp om den andra finalplatsen. Hellström var starkast där och fick möta Svensson i finalen över en avgörande serie.

Svensson inledde finalen starkt, medan Hellström fick en tidig miss. Spänningen tilltog dock framåt slutet av tävlingen. 

– Jag gjorde ett juniormisstag och bjöd in i slutet, men det blev ju bra ändå, sa Svensson efter matchen i SVT Plays sändning.

Fem strikar räckte hela vägen och han vann till slut med 203–182. Därmed kan han lägga ytterligare ett SM-guld på sin digra meritlista.

– Det är ganska mycket lättnad nu efteråt för det var en tuff finalserie. Men det är ändå skönt att kunna leverera under press, sa Svensson som fick beröm av sin finalmotståndare.

– Jag är jättenöjd med silvermedaljen. Jesper är en världsspelare så jag visste att det skulle bli svårt på förhand, sa han.

På söndag beger sig Jesper Svensson till USA för att spela en tävling där och sedan vidare till Australien. Därefter åker han hem för att bli pappa.

– Det kommer hända mycket roligt framöver. Det ser jag fram emot.

Jesper Svensson tog SM-guld i Linköping under torsdagen.
Jesper Svensson tog SM-guld i Linköping under torsdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!