Svensson nia i Europacupen

Jesper Svensson börjar bli en riktig globertrotter. Efter världsmästerskapet i Las Vegas har 18-åringen hunnit med att tävla i Europacupen i slovakiska Bratislava. Där nådde han nya framgångar. - Jag kom nia totalt, det är jag nöjd med.

Jesper Svensson är i bra form. I Europacuptävlingen i Slovakien kom han nia.

Jesper Svensson är i bra form. I Europacuptävlingen i Slovakien kom han nia.

Foto:

Bowling2013-10-08 06:15


Meritkontot börjar bli välfyllt för tonåringen från Vimmerby. Förutom nio JEM-medaljer i tre mästerskap, chockade han bowlingvärlden när han vann en av de största tävlingarna på seniornivå: Ballmasters i Finland. Det följde han upp med en andraplats i Europacuptävlingen i Polen. Nu har han alltså slagit till igen, med en topp tio-placering i Europacupen.
- Det var ett riktigt starkt startfält, nästan ännu bättre än det i Finland. De tolv bästa på Europarankingen från förra året var på plats, flera amerikaner och andra toppspelare, säger Jesper Svensson i Göteborg, där han gör praktik.

Thailand & Qatar?
Hans program är späckat och resorna många. Han går sitt sista år på bowlinggymnasiet i Nässjö, spelar bowling i mästarlaget Pergamon i Göteborg och är dessutom med på många individuella tävlingar både inom och utom landet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!