Svenssons firade stora triumfer i Finland

Det kunde ha blivit dubbelt Svensson i final i stortävlingen Ballmasters i Helsingfors. Tyvärr föll både Jesper och William med knapp marginal i sina respektive semifinaler i Europatourtävlingen.

Jesper Svensson blev trea i klassiska Ballmasters Open i Helsingfors.

Jesper Svensson blev trea i klassiska Ballmasters Open i Helsingfors.

Foto: Bildbyrån

Bowling2021-08-23 11:15

Jesper Svensson har tidigare lyckats bra i klassiska Ballmasters i Finland. 

Så även den här gången. Vimmerbykillen nådde dock inte ända fram till final, men det var ytterst nära. Att bli trea av de 334 startande är förstås en stor framgång. Överlag spelade många svenskar bra. Sju svenskar tog sig vidare till finalspelet, dit 38 var kvalificerade. Sedan gällde det att vara topp-16 för att få fortsätta till nästa steg, som var under söndagen. Fyra av svenskarna lyckades med den bedriften, där Jesper Svensson och Västervikskillen William Svensson var två av dem. Och det tog inte slut där för duon...

Efter ett lyckat gruppspel, vann både Jesper och William sina respektive grupper. Jesper nådde totalpoängen 3750 (1972+1658+120) och William 3781 (1935+1696+150). Därmed stod det klart att de båda tagit sig vidare till minst semifinal. Där blev utfallet inte som de önskat. I en rysare förlorade Jesper Svensson mot slutlige vinnaren, finländaren Sami Valaranta med, 210-207. William Svensson föll också med ett par ynka poäng mot Lukas Jelinek. Tjecken vann med 192-185.

För Jesper Svenssons del var det första turneringen efter en dryg månads sommarlov och startskottet för en intensiv höst med fler tävlingar världen över. 

– Jag var ganska nöjd med min insats och det känns skönt att vara igång med turneringar igen, skrev Svensson på sin Instagram.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!