Bowling är livet för Loke – kom tvåa i stortävlingen

Bäst i grundomgången. Föll på målsnöret i slutspelet. Loke Söderström har ändå stor anledning att glädjas över sin andraplats i Smålandstouren på hemmaplan. "Jag hade siktat på topp-10 så en andraplats är jag väldigt nöjd med", säger han.

Loke Söderström spelade lite av sitt livs bowling i en tävling på Smålandstouren i helgen där han kom tvåa.

Loke Söderström spelade lite av sitt livs bowling i en tävling på Smålandstouren i helgen där han kom tvåa.

Foto: Bildbyrån/Torbjörn Allvin

Bowling2023-03-21 20:36

Den snart 15-årige bowlaren Loke Söderström har fått lite av ett genombrott den här säsongen. Han har tillhört Vimmerbys allsvenska lag i serien och ofta presterat fina resultat. Frågan är dock om han inte stod för sin livs prestation när en deltävling på Smålandstouren avgjordes i hemmahallen. Trots tuff konkurrens av rutinerade seniorspelare från hela Småland tog sig det unga stjärnskottet hela vägen till final.

Varför gick det så bra i söndags?

– Jag hittade det där rätta fokuset som man vill ha som bowlingspelare. Att spela på hemmaplan bidrog säkert också till framgången, säger Loke som slog finfina 923 på grundomgångens fyra serier och var bäst av alla på det.

I slutspelet bockade han sedan av motståndare för motståndare en mot en. Det tog inte stopp förrän i finalen. Där blev meriterade Linus Vedin från Nässjöklubben Clan för svår.

– Han började med att slå en 300-serie i första rundan och då blev det för tufft. Jag avslutade med 250, men det räckte inte.

Loke var ändå väldigt nöjd med resultatet.

– Jag hade kommit sexa i en sådan här tävling som bäst tidigare.

undefined
Linus Vedin slutsegrare i Vimmerbys deltävling av Smålandstouren. Andra platsen tog lokala talangen Loke Söderström, Vimmerby BK hand om. Delad tredje-fjärde plats, Andreas Wester, City Club.

Loke kommer från en äkta bowlingfamilj och har hängt i hallen sedan barnsben.

Tröttnar du aldrig?

– Jag var nära att lägga av för ett par år sedan, men jag är glad att jag inte gjorde det. Nu är bowlingen mitt liv och jag siktar på att söka bowlinggymnasium nästa år, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!