Testade med elitserieklubben – nu tillbaka i Vimmerby

Den tre år långa utbildningen på riksgymnasiet i bowling i Nässjö är över. Likaså spelet med elitserieklubben Alingsås. Nu tyder allt på att det blir spel i Vimmerby BK. "Det lutar åt det".

Tillbaka? Jo, det lutar åt att duktige Albin Sandberg spelar i allsvenska Vimmerby BK igen till hösten.

Tillbaka? Jo, det lutar åt att duktige Albin Sandberg spelar i allsvenska Vimmerby BK igen till hösten.

Foto: Roelof Stroetinga

Bowling2020-07-26 09:00

Det säger 19-årige Albin Sandberg, som åter bor i hemstaden Vimmerby.  

För den allsvenska moderklubben Vimmerby BK vore det förstås ett välkommet inslag att få in duktige Albin Sandberg i laget. 

– Det är inte helt klart än och jag inte skrivit på några papper, men eftersom jag bor här så lär det bli att jag spelar i VBK igen. 

Sandberg berättar att hans plan hela tiden var att spela max ett år i Alingsåsklubben, med spel i Elitserien och farmarlaget i division ett. 

– Bowlingen kom ändå i andra hand, då jag samtidigt gick klart det tredje året i gymnasiet. Skolan var förstås det viktigaste för mig. 

Känner du att du utvecklades som bowlingsspelare under dina tre år på gymnasiet i Nässjö?

– Absolut, jättemycket. Jag gick från att ha 193 poäng i snitt till 217. Det är stor skillnad, men just nu håller jag verkligen inte den nivån. Jag har inte spelat på nästan ett halvår på grund av coronan, säger han och fortsätter:

– Och det ska bli kul att få chansen att lära ungdomarna i VBK en del. Jag är steg 1-utbildad tränare nu efter åren på riksgymnasiet. 

Om det blir spel i Vimmerby BK – vilket det verkar – är det osäkert för hur länge. 

– Tanken är att jag och min tjej, som har ett år kvar i skolan, ska bo här i alla fall ett år. Sedan har vi planerat att studera vidare någonstans. Så nu vill jag jobba i ett år och spara ihop en del pengar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!