Tufft poängtapp för VBK – Sethsson briljerade

Frida Sethsson var Vimmerby BK:s bästa spelare i hemmamatchen mot BK Bågen på lördagen. Trots det blev det bara en poäng. "Jag hade hellre haft 750 och vunnit", säger Sethsson efter 10–10.

Frida Sethsson stod för en stark insats i Vimmerby BK:s oavgjorda match hemma mot BK Bågen.

Frida Sethsson stod för en stark insats i Vimmerby BK:s oavgjorda match hemma mot BK Bågen.

Foto: Torbjörn Allvin

Bowling2021-10-23 13:34

Efter dubbla förluster förra helgen var det ett revanschsuget Vimmerby BK som jagade en seger i lördagens hemmamatch mot BK Bågen.

Frida Sethsson visade klass direkt i den första serien. Efter elva raka strikes var hon ett slag från att nå den magiska gränsen 300. Och det sista slaget var bra – men en kägla stannade kvar. 

– Jag slår den jättebra och är nöjd, trots att det inte blev perfekt, säger Sethsson. 

VBK vann den serien med 3–2. Samma siffror blev det i serie två och tre. Problemet var bara att Bågen kom tillbaka starkt i den fjärde serien och vann den med 4–1, vilket gav slutresultatet 10–10 och en poäng vardera till lagen. En poäng som VBK-lägret inte var helt nöjda med. 

– Nej, vi ger bort matchen där. Det är för många spärrmissar och för många som faller ur ramen när det väl brinner till, säger Frida Sethsson och fortsätter:

– Vi borde definitivt inte tappa någon poäng hemma... Det är tungt. Samtidigt gör Bågen det bra och jag vet inte om vi kanske underskattade dem eller om vi bara var allmänt nonchalanta. 

Hon var VBK:s främsta spelare med 942 poäng.

Är du nöjd med din egna insats?

– Jag hade hellre haft 750 och vunnit matchen. I slutändan är det vi som kollektiv som ska göra det. 

VBK-poängen: Frida Sethsson 942, Martin Aldebert 907, Peter Sandberg 847, Isac Wall 828, Tobias Asklöf 777, Peter Svensson 766, Peter Thorstensson 752, Morgan Holmström 549 (3), Daniel Stefansson 239 (1).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!