Trots finalnederlaget - Jesper slutade på fin fjärdeplats

Vimmerbybowlaren Jesper Svensson räckte inte ända fram i kvällens tv-sända finalspel på den amerikanske proffstouren, PBA. Jeppe åkte ut i den andra stegmatchen och slutade som fin fyra i turneringen.

Foto: PBA

Foto: PBA

Foto:

Bowling2016-02-21 19:12


Som vi berättade i morse tog sig Jesper hela vägen till final i PBA Players Championship i Columbus. I kvällens final räckte det inte ända fram, utan Jesper slutade fyra i storturneringen.

Till finalen, som spelades som en stege och över en serie per match, nollställdess alla resultat. Jesper inledde med att möta femman Norm Duke från Florida i sin första match. Båda svarade för glimrande bowling och fram till näst sista rutan var Jespers ledning endast åtta poäng. Jespers avslutning med sex strikar och en sjua gjorde dock hans ledning ointaglig. När så Duke avslutade med strike och spärr i tionde rutan skrevs Jespers segersiffror till 274-258.

Betydligt knackigare bowling i nästa match mot trean Sam Cooley - dock från båda håll. Efter spärrar i ruta två och tre hamnade Jesper snabbt i underläge, men bjöds in i matchen igen när amerikanen "bara" spärrade i ruta fem och sex. Tyvärr bjöd Jesper tillbaka med spärr i ruta sex, sju och nio. Sam Cooley höll i spelet på slutet och amerikanen avgjorde matchen med att inleda den tionde rutan med en strike. Kägelpoängen till slut 246-206 för Cooley.

Därmed slutade Jesper Svensson fyra i det 120 man stora startfältet. Självklart en besvikelse nu, men på det stora hela ytterligare en fantastisk framgång för 21-åringen, som återigen visar att han nu tillhör den absoluta världstoppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!