Trots succé i kvalet – Inget slutspel för Svensson

Det blir ingen individuell VM-medalj i bowling för Jesper Svensson. Vimmerbykillen åkte ut redan i gruppspelsfasen och missade slutspelet.

Jesper Svensson lyckades inte gå till slutspel i den individuella klassen på VM.

Jesper Svensson lyckades inte gå till slutspel i den individuella klassen på VM.

Foto: Bildbyrån

Bowling2021-11-10 15:26

Tidigare i veckan vann Jesper Svensson kvalspelet i singeltävling i VM i Dubai. På sina fem första serier i i kvalet presterade han världsrekordet 1 345 och landade sedan på 2 588 totalt på tio serier. Det var dock inget han hade nytta av i nästa skede av singelspelet som fortsatte på onsdagen med 32 spelare fördelade på fyra grupper med åtta spelare i varje. Upplägget var att alla spelare i gruppen möttes i en match över en serie och de två bästa i gruppen gick till slutspel och kvartsfinal.

Jesper Svensson fick en bra inledning med åtta raka strike i sin första match, men fick sedan inte spelet att stämma fullt ut. Totalt vann han tre av sina sju matcher och förlusten mot den svenska lagkamraten James Blomgren i den sista serien innebar att Blomgren gick vidare som ende svensk. Även William Svensson från Västervik åkte ur singelturneringen efter tre vinster och en oavgjord match i gruppspelet.

VM fortsätter på torsdagen med kval för tremannalag. De svenska spelarna har visat god form överlag i veckan och borde bli att räkna med i den disciplinen också. Kvartsfinaler för tremannalag spelas också under torsdagen, medan finalerna i disciplinen avgörs på söndag.

I helgen väntar även en höjdpunkt i form av upplösningen av tvåmannaturneringen. Jesper Svensson och Pontus Andersson slog världsrekord tillsammans i kvalet och är framme i semifinal. Det kan bli helsvensk final då William Svensson och James Blomgren spelar den andra semin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!