VBK föll tungt i derbyt – litet trendbrott för Varta

5–0 i första serien. Det var ett underläge som Vimmerby BK inte lyckades vända. "Vi gör det ändå okej i de tre sista serierna, men det är en klen tröst", sa Frida Sethsson efter förlusten med 12–8 hemma mot Team Gamleby.

Frida Sethsson VBK föll med 12-8 i derbyt hemma mot Gamleby efter en tung start.

Frida Sethsson VBK föll med 12-8 i derbyt hemma mot Gamleby efter en tung start.

Foto: Magnus Strömsten

Bowling2023-03-04 19:14

VBK krigar i botten av mellanallsvenskan och hade behövt poäng i derbyt mot Gamleby. Segerplanerna grusades dock direkt då gästerna vann första serien med 5–0.

– Vi har inte råd att släppa iväg dem på det viset. Sedan gör vi ändå tre bra serier och får ihop 6627 totalt. Vi har fem spelare som presterar riktigt bra siffror, men tyvärr har vi en för låg lägsta nivå.

Med fem omgångar kvar ligger laget hopplöst sist i serien och har fem poäng upp till säker mark.

Lever hoppet?

– Just nu är det uppgivet, men helt kört är det inte. Vi får ta med oss den starka avslutningen och bygga vidare på det.

Poäng Vimmerby: Isac Wall 952, Frida Sethsson 945, Peter Svensson 879, Robin Stefansson 879, Daniel Stefansson 846.

Varta BK kom med en trist trend i Sydallsvenskan och behövde ta poäng för att inte dras in ytterligare i bottenstriden. Hemma mot Bulltofta blev det till slut 10–10 i en väldigt jämn kamp.

– Det kunde ha gått lite hur som helst, men det var skönt att vi fick med oss en pinne och kunde bryta trenden, sa lagledaren Johan Glimståhl.

Inget av lagen kom upp i särskilt höga siffror.

– VBK spelade på en annan oljeprofil i matchen före oss och sedan blev det nog inte helt bra när banorna oljades om inför vår match. Många spelare hade svårt att prestera på underlaget.

Poäng Varta: Oscar Svensson 831, Jonathan Lönn 777, Patrik Svensson 760, Robin Rehn 739.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!