Tufft liv utan "Jeppe" för VBK

Ingen Jesper Svensson. Ingen Max Andersson. Ingen Jonny Sandberg. Men Vimmerby BK:s målsättning står fast: laget ska kvala till Elitserien. - Det är inget snack om saken. Vi ska vara topp-tre, säger spelande coachen Rickard Gustavsson.

Vimmerby BK och Rickard Gustavsson är redo för en ny säsong i Allsvenskan. Den här gången utan landslagsspelaren Jesper Svensson. Foto: Fredrik Lindeborg

Vimmerby BK och Rickard Gustavsson är redo för en ny säsong i Allsvenskan. Den här gången utan landslagsspelaren Jesper Svensson. Foto: Fredrik Lindeborg

Foto:

Bowling2013-09-13 22:11

Vimmerby BK har både tappat spets och bredd inför den här säsongen. Jesper Svensson, Max Andersson och Jonny Sandberg tillhörde lagets främsta och mest stabila spelare i våras, då laget var en match från att avancera till Elitserien.

"Omöjlig att ersätta"
Rickard Gustavsson hymlar inte med att laget tappat i slagstyrka.
- "Jeppe" är helt omöjlig att ersätta. Max var också duktig och Jonny är en bra bowlingspelare. Klart att vi är några pinnhål sämre. "Jeppe" låg på 225 i snitt och vi ersätter honom med spelare som har legat runt 190. Med Max så blir det kanske 50 poäng per serie som försvinner.
Årets lag kommer att sakna en lysande stjärna.
- Det kommer inte vara någon som sticker iväg och alla får dra ett tyngre lass. Förhoppningsvis kliver några fram och tar mer ansvar. När man spelade med "Jeppe" kunde man bara ligga i bakvattnet. Det går inte nu.

"Inget snack"
Målsättningen är dock densamma som inför förra säsongen. Vimmerby BK ska kvala mot Elitserien. För att göra det krävs en topp tre-placering i grupp C i den södra delan av Allsvenskan.
- Det är målsättningen. Vi ska säkra kontraktet i Allsvenskan och kvala uppåt. Det är inget snack om saken, säger Gustavsson som tror på en jämnare serie i år:
- Som jag ser det hamnade vi i en drömgrupp. Det är jämnare mellan lagen och inget lag som är outstanding. Sedan är det stor skillnad geografiskt. Vi har två lag från Västervik, ett från Jönköping, ett från Värnamo och ett från Nässjö... Det kan inte bli bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!