Brutalt slut för Varta i avgörande kvalet

"Så nära, men ändå så långt borta". Så summerade Varta BK:s lagledare Johan Glimståhl kvalet till Allsvenskan där laget föll i skiljeomgång mot Örgryte till slut.

Robin Rehn, Per Höglander och Patrik Svensson spelade bra för Varta, men laget nådde inte hela vägen fram i kvalet till Allsvenskan.

Robin Rehn, Per Höglander och Patrik Svensson spelade bra för Varta, men laget nådde inte hela vägen fram i kvalet till Allsvenskan.

Foto: Michael Nordin

Bowling2022-05-15 16:11

Varta BK har gått starkt i division ett flera år i rad och såg ut att vara mogna att ta steget upp den här säsongen. Helgens avgörande kval började också programenligt. Det blev två raka i mötet med Oden och avancemang till en avgörande duell mot Örgryte.

Den klassiska klubben från Göteborg fick smaka på smålänningarnas styrka i den första matchen. Varta vann den med 12–6 och behövde minst oavgjort i returen för att ta klivet upp i Allsvenskan.

– Så långt hade vi bemästrat banprofilen väldigt väl, men i returen mot Örgryte så fick vi det inte alls att stämma. Vi chansade lite vid underläge 10–5 och så fort slaget var förlorat började vi att prova att spela på andra delar av banan. 

Det såg ut att ge effekt i skiljeomgången. Varta hade greppet fram till ruta åtta.

– Där gjorde vi ett par kostsamma missar samtidigt som de strajkade för fullt. Till slut föll vi med 4–1 och det är förstås tungt efter en lång säsong.

Vad tycker du om upplägget på kvalet?

– Det är alltid kul att spela kval. Det jag kan ha synpunkter på är att det gäller att ha tur när ens motståndare lottas fram. Nu fick vi ett lag som vi är ganska jämngoda med. Samtidigt var det lag som vi har slagit klart under säsongen som lyckades gå upp, sa Glimståhl som kliver av uppdraget som lagledare i och med att säsongen är över.

– Jag vill fokusera på mitt eget spel och siktar på att slå mig in i laget. De flesta andra verkar också sugna på spel kommande säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!