Två förluster för VBK: "Mediokert"

VBK:s Tobias Asklöf var besviken efter dubbla förluster. "Vi kommer inte upp i standard", säger han.

Tobias Asklöf hoppas att VBK kan få tillbaka sin fina form igen till nästa match.

Tobias Asklöf hoppas att VBK kan få tillbaka sin fina form igen till nästa match.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Bowling2019-09-28 15:35

Under lördagen hade Vimmerby Bowlingklubb två bortamatcher i Mellanallsvenskan.

 – Vi visste på förhand at det kulle bli tufft. Brio och Stureby är två bra lag och det är svårt på bortaplan, säger VBK:s Tobias Asklöf. 

Ändå blev han besviken över de två förlusterna, och insatserna Vimmerby stod för. 

 – Det var två mindre bra insatser av oss. Vi är inte riktigt där idag, samtidigt som motståndarna är bra. Det är mediokert.

Lördagens första match, mot Nyköpingsgänget BK Brio, förlorade Vimmerby med 18-2. 

 – Vi gör ingen bra match, samtidigt som Brio spelade bättre än de själva trodde till och med. De är ett bra hemmalag i vanliga fall och överpresterade kanske till och med lite idag. Det i kombination med att vi inte kom upp i standard gjorde att de vann, säger Asklöf som hyllar en av sina lagkamrater. 

 – Martin Alderbert ska ha beröm. Han är bäst av oss mot Brio med sina 934 poäng. 

VBK:s poäng mot BK Brio:

Martin Aldebert 934, Peter Bexenius 868, Peter Sandberg 853, Jonny Sandberg 754, Tobias Asklöf 726, Daniel Stefansson 693, Peter Svensson 632, Frida Sethsson 551, Robin Stefansson 337.

Efter den matchen bar det av till Stockholmsförorten Stureby, där det blev ytterligare en förlust. Stureby BK besegrade Vimmerby med 13-7. 

 – De åkte nyss ur Elitserien och vill gärna gå upp igen. De kommer nog tappa få poäng på hemmaplan i år. Samtidigt borde vi ha kunnat prestera bättre. Det är inte mycket att säga om, tycker Tobias Asklöf. 

VBK:s poäng mot Stureby: 

Tobias Asklöf 871, Peter Sandberg 853, Martin Aldebert 833, Peter Bexenius 776, Robin Stefansson 756, Frida Sethsson 723, Jonny Sandberg 717, Daniel Stefansson 377, Peter Svensson 367. 

Efter två inledande segrar har VBK nu tre raka förluster på bortaplan. Nu väntar ett uppehåll fram till den 19:e oktober då Vimmerby tar emot BK Nobel.

 – Nu gäller det att vi tar med oss det vi behöver förbättra och tränar på till nästa match, så ska vi försöka vinna igen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!