Två segrar – då får Vimmerby kvala till elitserien

Nu ska allt avgöras. För Vimmerby BK är det dramatiskt värre inför helgens matcher mot Örnen och Linköping. Antingen blir det elitseriekval, säkrat kontrakt i Allsvenskan eller negativt kvalspel för att behålla sin allsvenska status. – Om jag fått välja hade jag förstås sett att kontraktet redan var klart, säger Frida Sethsson.

DUBBELT UPP. Ja, vinner Vimmerby BK helgens bortamatcher mot Örnen och Linköping väntar elitseriekval för Frida Sethsson och hennes lagkamrater. Foto: Michael Nordin

DUBBELT UPP. Ja, vinner Vimmerby BK helgens bortamatcher mot Örnen och Linköping väntar elitseriekval för Frida Sethsson och hennes lagkamrater. Foto: Michael Nordin

Foto:

Bowling2017-04-22 05:45

Bowlingsspelare är vana att hantera press och nervositet. Mycket handlar om en mental kamp. 

I helgen kanske extra mycket för Vimmerbys spelare. 

Två matcher återstår av grundserien. För VBK är läget minst sagt raffinerat.
– Det är mycket som står på spel. Och det är roligt, men vi har inget drömläge när vi får avsluta med dubbla matcher borta, säger Frida Sethsson. 

Vimmerby BK har allt i egna händer inför avgörandet mot BK Örnen och Team Linköping. VBK är fyra i serien och har en match mindre spelad än konkurrenterna närmast dem i tabellen (se här intill). 
– Vinner vi båda matcherna så blir det elitseriekval. Vinner vi bara en av dem så blir vi nog fyra och då är kontraktet säkrat. Skulle vi däremot förlora bägge, då blir det kval neråt, tror Sethsson.  

Vimmerby har en klar fördel att de har så bra kägeldifferens (plus 41).
Helgens motståndare har inte så mycket att spela för. Allt talar för att både Örnen (Norrköping) och Linköping får kvala för att hålla sig kvar i Allsvenskan. 
Vad tycker du om motståndarna?
– Jag tror och hoppas att vi har ett psykologiskt övertag på Örnen. Jag var inte speciellt imponerad av dem när vi mötte dem hemma nyligen (seger med hela 18-2). Det blir en nyckelmatch. 

– Linköping har Magnus Andersson i sitt lag och han har ju spelat i landslaget. Men det är klart att vi har bra chans mot dem också. 

Vad blir det viktigaste att tänka på inför de här matcherna?
– Vi får inte blir för fasta i vår matchplan, utan snabbt kunna förändra vårt spel om det skulle gå lite trögt i början. Och det har vi haft lite bekymmer med i tidigare bortamatcher. 

Hur har det sett ut på träningarna?
– Bra. Vi har tränat på båda banprofilerna. Det är synd att inte ”Pläppen” (Johan Söderström) kan vara med, men vi har ändå ett starkt lag. 
– Jag tycker att vi har blivit en mycket tightare grupp och vi har roligt tillsammans. 

Och ännu roligare får de om de kan summera fyra poäng efter helgens matcher. Då väntar kval till sportens finrum.

VBK-laget
Peter Svensson, Frida Sethsson, Robin Stefansson, Daniel Stefansson, Tobias Pettersson, Robin Rehn, Martin Aldebert, Jonny Sandberg och Peter Sandberg. 
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!