Uppmaningen till gamla lagkamraten – inför avslutningen

Nej, det blev inga poänggivande bortaresor för våra allsvenska bowlinglag. Både Vimmerby BK och Varta BK åkte på dubbla förluster under lördagen.

Både Vimmerby BK och Varta BK var iväg på bortatripper under lördagen.

Både Vimmerby BK och Varta BK var iväg på bortatripper under lördagen.

Foto: Arkiv

Bowling2023-02-18 18:50

För Vimmerbys del inleddes lördagen med match mot Sundbybergs IK i Stockholm. Där plockade hemmalaget fram allt de hade i sina verktygslådor. VBK var aldrig ens nära, utan föll med 17–3.

– "Sumpan" gör sitt bästa resultat på mycket, mycket länge. Sen har vi alldeles för många tomrutor och ger bort för många poäng. Banan blev mer och mer lik den vi har hemma men ändå lyckades vi inte göra det bättre. Det är jag lite besviken över, säger VBK:s Frida Sethsson, som klev av i båda matcherna med en fotskada.

I den andra matchen, mot starka BK Ax, blev det också förlust. Den här gången med 16–3. För Vimmerbys del är läget nu prekärt i Mellanallsvenskan. Laget ligger sist i serien – men har fortsatt chans att rädda säsongen. Nu hoppas Frida Sethsson att Tobias Asklöf ska göra comeback och hjälpa laget. Asklöf tackade för sig efter den förra säsongen.

– Vi har ett extremt sargat självförtroende och sitter i en tuff sits. Jag hoppas någonstans att "Tobbe" sväljer sin stolthet och plockar fram sitt klubbhjärta. Vi har fortsatt chansen och vi vill åtminstone nå ett kval. "Tobbe" hade varit ett extremt bra tillskott för hela laget.

undefined
Tobias Asklöf var en av VBK:s bästa spelare innan han bestämde sig för att inte spela under säsongen 2022/2023.

Varta BK, som håller till i Sydallsvenskan, fick också en tung start på sin bortaresa till Malmö. Där blev det förlust med hela 19–1 mot mittenlaget Kulladal F1.

Senare på eftermiddagen var man i ledning mot topplaget Bulltofta BK efter två serier. I den tredje serien blev det 5–0 för hemmalaget, som också tog hem den fjärde med samma siffror. Slutresultatet skrevs till 13–7.

Fotnot: Sporten har sökt representanter för Varta BK, utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!